Lekka surówka obiadowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Lekka surówka obiadowa

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

31 osób wydrukowało

Pobierz pdf

32 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

1 sztuka

3 szczypty

1 łyżeczka

500 gramów

3 łyżki

1 łyżeczka

1 sztuka

2 szczypty

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę drobno siekamy. Marchewkę ścieramy na tarce.

Krok 2

Wszystkie składniki łączymy ze sobą i odstawiamy na około 30 minut by smaki się połączyły

Kasia G.

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lekka surówka obiadowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lekka surówka obiadowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lekka surówka obiadowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lekka surówka obiadowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lekka surówka obiadowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lekka surówka obiadowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lekka surówka obiadowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Lekka surówka obiadowa  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej