Lekka surówka obiadowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Lekka surówka obiadowa

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

31 osób wydrukowało

Pobierz pdf

35 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

1 sztuka

3 szczypty

1 łyżeczka

500 gramów

3 łyżki

1 łyżeczka

1 sztuka

2 szczypty

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę drobno siekamy. Marchewkę ścieramy na tarce.

Krok 2

Wszystkie składniki łączymy ze sobą i odstawiamy na około 30 minut by smaki się połączyły

Kasia G.

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lekka surówka obiadowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lekka surówka obiadowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lekka surówka obiadowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lekka surówka obiadowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lekka surówka obiadowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lekka surówka obiadowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lekka surówka obiadowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Lekka surówka obiadowa  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Sałatka hawajska
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej