Lekka surówka obiadowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Lekka surówka obiadowa

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

31 osób wydrukowało

Pobierz pdf

35 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

1 sztuka

3 szczypty

1 łyżeczka

500 gramów

3 łyżki

1 łyżeczka

1 sztuka

2 szczypty

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę drobno siekamy. Marchewkę ścieramy na tarce.

Krok 2

Wszystkie składniki łączymy ze sobą i odstawiamy na około 30 minut by smaki się połączyły

Kasia G.

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lekka surówka obiadowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lekka surówka obiadowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lekka surówka obiadowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lekka surówka obiadowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lekka surówka obiadowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lekka surówka obiadowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lekka surówka obiadowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Lekka surówka obiadowa  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej