Lekka surówka obiadowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Lekka surówka obiadowa

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

26 osób wydrukowało

Pobierz pdf

29 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

4 łyżki

3 łyżki

3 szczypty

2 szczypty

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę drobno siekamy. Marchewkę ścieramy na tarce.

Krok 2

Wszystkie składniki łączymy ze sobą i odstawiamy na około 30 minut by smaki się połączyły

Kasia G.

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lekka surówka obiadowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lekka surówka obiadowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lekka surówka obiadowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lekka surówka obiadowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lekka surówka obiadowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lekka surówka obiadowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lekka surówka obiadowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Lekka surówka obiadowa  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej