
Składniki
1 sztuka
1 opakowanie
4 plastry
10 sztuk
1 sztuka
1 sztuka
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Botwinkę płuczemy i osuszamy.
Krok 2
Plaster melona kroimy w kostkę.
Krok 3
Pomidorki kroimy na połówki, cebulę w cienkie plasterki, szynkę w paseczki.
Krok 4
Przygotowujemy sos według opisu na opakowaniu.
Krok 5
Mieszamy wszystkie składniki.
Krok 6
Podajemy posypane szczypiorkiem i udekorowane paseczkami szynki.

Dobra rada:
Botwinka nie musi kojarzyć się wyłącznie z zupami – spróbuj sałatek z jej dodatkiem!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy francuski Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej