Sałatka z botwinką i melonem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z botwinką i melonem

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

4 plastry

10 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Botwinkę płuczemy i osuszamy.

Krok 2

Plaster melona kroimy w kostkę.

Krok 3

Pomidorki kroimy na połówki, cebulę w cienkie plasterki, szynkę w paseczki.

Krok 4

Przygotowujemy sos według opisu na opakowaniu.

Krok 5

Mieszamy wszystkie składniki.

Krok 6

Podajemy posypane szczypiorkiem i udekorowane paseczkami szynki.

blue_megi blue_megi

Dobra rada:

Botwinka nie musi kojarzyć się wyłącznie z zupami – spróbuj sałatek z jej dodatkiem!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z botwinką i melonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z botwinką i melonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z botwinką i melonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z botwinką i melonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z botwinką i melonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z botwinką i melonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z botwinką i melonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z botwinką i melonem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej