
Składniki
1 sztuka
1 opakowanie
4 plastry
10 sztuk
1 sztuka
1 sztuka
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Botwinkę płuczemy i osuszamy.
Krok 2
Plaster melona kroimy w kostkę.
Krok 3
Pomidorki kroimy na połówki, cebulę w cienkie plasterki, szynkę w paseczki.
Krok 4
Przygotowujemy sos według opisu na opakowaniu.
Krok 5
Mieszamy wszystkie składniki.
Krok 6
Podajemy posypane szczypiorkiem i udekorowane paseczkami szynki.

Dobra rada:
Botwinka nie musi kojarzyć się wyłącznie z zupami – spróbuj sałatek z jej dodatkiem!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej