Sałatka z botwinką i melonem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z botwinką i melonem

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

4 plastry

10 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Botwinkę płuczemy i osuszamy.

Krok 2

Plaster melona kroimy w kostkę.

Krok 3

Pomidorki kroimy na połówki, cebulę w cienkie plasterki, szynkę w paseczki.

Krok 4

Przygotowujemy sos według opisu na opakowaniu.

Krok 5

Mieszamy wszystkie składniki.

Krok 6

Podajemy posypane szczypiorkiem i udekorowane paseczkami szynki.

blue_megi blue_megi

Dobra rada:

Botwinka nie musi kojarzyć się wyłącznie z zupami – spróbuj sałatek z jej dodatkiem!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z botwinką i melonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z botwinką i melonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z botwinką i melonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z botwinką i melonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z botwinką i melonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z botwinką i melonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z botwinką i melonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z botwinką i melonem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
10 osób ogląda przepis:
Królik pieczony
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej