Składniki
1 sztuka
1 opakowanie
4 plastry
10 sztuk
1 sztuka
1 sztuka
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Botwinkę płuczemy i osuszamy.
Krok 2
Plaster melona kroimy w kostkę.
Krok 3
Pomidorki kroimy na połówki, cebulę w cienkie plasterki, szynkę w paseczki.
Krok 4
Przygotowujemy sos według opisu na opakowaniu.
Krok 5
Mieszamy wszystkie składniki.
Krok 6
Podajemy posypane szczypiorkiem i udekorowane paseczkami szynki.
Dobra rada:
Botwinka nie musi kojarzyć się wyłącznie z zupami – spróbuj sałatek z jej dodatkiem!
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej