
Składniki
1 sztuka
1 opakowanie
4 plastry
10 sztuk
1 sztuka
1 sztuka
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Botwinkę płuczemy i osuszamy.
Krok 2
Plaster melona kroimy w kostkę.
Krok 3
Pomidorki kroimy na połówki, cebulę w cienkie plasterki, szynkę w paseczki.
Krok 4
Przygotowujemy sos według opisu na opakowaniu.
Krok 5
Mieszamy wszystkie składniki.
Krok 6
Podajemy posypane szczypiorkiem i udekorowane paseczkami szynki.

Dobra rada:
Botwinka nie musi kojarzyć się wyłącznie z zupami – spróbuj sałatek z jej dodatkiem!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej