
Składniki
1 sztuka
null
null
100 mililitrów
13 sztuk
20 sztuk
0.5 kilograma
350 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotować.
Krok 2
Pokrój mozarellę wymieszaj z oliwą, czosnkiem, bazylią, solą i pieprzem.
Krok 3
Odsączony makaron włóż do miski, dodaj pomidorki i sos. Sałatkę udekoruj bazylią.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej