Sałatka makaronowa z majonezem wegańskim
NOWY PRZEPIS
łatwe
12 osób zapisało

Składniki
1 opakowanie
5 łyżek
1 puszka
50 gramów
1 pęczek
1 opakowanie
1 opakowanie
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj według instrukcji na opakowaniu. Paprykę oraz tofu pokrój w paski, natkę pietruszki posiekaj.

Krok 2
Majonez połącz w miseczce z sosem ziołowo-koperkowym oraz wodą. Dobrze wymieszaj.

Krok 3
W dużej misce wymieszaj makaron, paprykę, tofu, natkę pietruszki oraz sos. Całość wymieszaj i udekoruj kiełkami sojowymi.


Dobra rada:
Jeśli lubisz ostrzejsze smaki możesz dodać papryczkę chili lub jalapeno.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka makaronowa z majonezem wegańskim
Kochamy sałatki makaronowe, ponieważ są efektowne i z powodzeniem mogą pełnić funkcję szybkiego do zrobienia lunchu albo kolacji. Tym razem przedstawiamy wegańską wersję. Odpowiadać będzie wszystkim osobom, które postanowiły porzucić produkty pochodzenia zwierzęcego.
Dla kogo?
Mimo nazwy i użytych składników, wegańska sałatka makaronowa z majonezem posmakuje każdemu, kto lubi warzywne kompozycje. Nie trzeba na stałe żegnać się z ukochanymi wędlinami i pasztetami, by docenić jej smak.
Na jaką okazję?
Coraz więcej osób zaczyna interesować się dietami bezmięsnymi, więc jeśli organizujesz przyjęcie, istnieje spore prawdopodobieństwo, że przy twoim stole zasiądą także weganie. To świetna okazja, by przyrządzić tę prostą sałatkę makaronową z majonezem wegańskim – niech goście nie wracają do swoich domów z pustymi brzuchami!
Czy wiesz, że?
W recepturze odnajdziesz tofu, nazywane roślinną alternatywą twarodu. Jeśli chcesz, by jego smak był bardziej wyrazisty, użyj wersji wędzonej.
Dla urozmaicenia:
Warzyw nigdy za wiele! Jeśli tylko masz ochotę, do sałatki makaronowej wegańskiej dodaj kukurydzę, ogórki i pomidory.