Sałatka makaronowa z majonezem wegańskim przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka makaronowa z majonezem wegańskim

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
11 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

25 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

5 łyżek

1 puszka

50 gramów

1 pęczek

1 opakowanie

1 opakowanie

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj według instrukcji na opakowaniu. Paprykę oraz tofu pokrój w paski, natkę pietruszki posiekaj.

Sałatka makaronowa z majonezem wegańskim - Krok 1

Krok 2

Majonez połącz w miseczce z sosem ziołowo-koperkowym oraz wodą. Dobrze wymieszaj.

Sałatka makaronowa z majonezem wegańskim - Krok 2

Krok 3

W dużej misce wymieszaj makaron, paprykę, tofu, natkę pietruszki oraz sos. Całość wymieszaj i udekoruj kiełkami sojowymi.

Sałatka makaronowa z majonezem wegańskim - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Jeśli lubisz ostrzejsze smaki możesz dodać papryczkę chili lub jalapeno.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka makaronowa z majonezem wegańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka makaronowa z majonezem wegańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka makaronowa z majonezem wegańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka makaronowa z majonezem wegańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka makaronowa z majonezem wegańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka makaronowa z majonezem wegańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka makaronowa z majonezem wegańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka makaronowa z majonezem wegańskim - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka makaronowa z majonezem wegańskimSałatka makaronowa z majonezem wegańskim

Kochamy sałatki makaronowe, ponieważ są efektowne i z powodzeniem mogą pełnić funkcję szybkiego do zrobienia lunchu albo kolacji. Tym razem przedstawiamy wegańską wersję. Odpowiadać będzie wszystkim osobom, które postanowiły porzucić produkty pochodzenia zwierzęcego.

Dla kogo?

Mimo nazwy i użytych składników, wegańska sałatka makaronowa z majonezem posmakuje każdemu, kto lubi warzywne kompozycje. Nie trzeba na stałe żegnać się z ukochanymi wędlinami i pasztetami, by docenić jej smak.

Na jaką okazję?

Coraz więcej osób zaczyna interesować się dietami bezmięsnymi, więc jeśli organizujesz przyjęcie, istnieje spore prawdopodobieństwo, że przy twoim stole zasiądą także weganie. To świetna okazja, by przyrządzić tę prostą sałatkę makaronową z majonezem wegańskim – niech goście nie wracają do swoich domów z pustymi brzuchami!

Czy wiesz, że?

W recepturze odnajdziesz tofu, nazywane roślinną alternatywą twarodu. Jeśli chcesz, by jego smak był bardziej wyrazisty, użyj wersji wędzonej.

Dla urozmaicenia:

Warzyw nigdy za wiele! Jeśli tylko masz ochotę, do sałatki makaronowej wegańskiej dodaj kukurydzę, ogórki i pomidory.