
Składniki
4 sztuki
0.5 szklanki
0.5 szklanki
0.5 szklanki
0.5 szklanki
0.5 szklanki
1 sztuka
0.5 szklanki
1 sztuka
2 szczypty
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety z kurczaka oprósz solą i pieprzem z grilluj na patelni, a następnie pokrój w grubą kostkę.
Krok 2
Czarne oliwki pokrój w pół, sałatę rukolę umyj i osusz.
Krok 3
Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę, dodaj kapary parmezan, sok z cytryny, majonez. Wszystko razem zmiksuj w kielichu blendera na gładki sos.
Krok 4
Wszystkie składniki połącz w dużej misce, dopraw solą i pieprzem do smaku.
Krok 5
Sałatkę ułóż na półmisku, dodaj ugotowane pokrojone na ćwiartki jaja. Sałatkę schłodzić w lodówce przed podaniem.

Dobra rada:
Kurczaka w tej sałatce możesz zastąpić smażonym tofu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Majonez Hellmann's Babuni
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej