Sałatka z kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z kurczakiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

0.5 szklanki

0.5 szklanki

0.5 szklanki

0.5 szklanki

0.5 szklanki

1 sztuka

0.5 szklanki

1 sztuka

2 szczypty

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety z kurczaka oprósz solą i pieprzem z grilluj na patelni, a następnie pokrój w grubą kostkę.

Krok 2

Czarne oliwki pokrój w pół, sałatę rukolę umyj i osusz.

Krok 3

Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę, dodaj kapary parmezan, sok z cytryny, majonez. Wszystko razem zmiksuj w kielichu blendera na gładki sos.

Krok 4

Wszystkie składniki połącz w dużej misce, dopraw solą i pieprzem do smaku.

Krok 5

Sałatkę ułóż na półmisku, dodaj ugotowane pokrojone na ćwiartki jaja. Sałatkę schłodzić w lodówce przed podaniem.

przepisy.pl

Dobra rada:

Kurczaka w tej sałatce możesz zastąpić smażonym tofu. 

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej