
Składniki
4 sztuki
0.5 szklanki
0.5 szklanki
0.5 szklanki
0.5 szklanki
0.5 szklanki
1 sztuka
0.5 szklanki
1 sztuka
2 szczypty
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety z kurczaka oprósz solą i pieprzem z grilluj na patelni, a następnie pokrój w grubą kostkę.
Krok 2
Czarne oliwki pokrój w pół, sałatę rukolę umyj i osusz.
Krok 3
Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę, dodaj kapary parmezan, sok z cytryny, majonez. Wszystko razem zmiksuj w kielichu blendera na gładki sos.
Krok 4
Wszystkie składniki połącz w dużej misce, dopraw solą i pieprzem do smaku.
Krok 5
Sałatkę ułóż na półmisku, dodaj ugotowane pokrojone na ćwiartki jaja. Sałatkę schłodzić w lodówce przed podaniem.

Dobra rada:
Kurczaka w tej sałatce możesz zastąpić smażonym tofu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Majonez Hellmann's Babuni
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej