Sałatka z kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z kurczakiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

0.5 szklanki

0.5 szklanki

0.5 szklanki

0.5 szklanki

0.5 szklanki

1 sztuka

0.5 szklanki

1 sztuka

2 szczypty

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety z kurczaka oprósz solą i pieprzem z grilluj na patelni, a następnie pokrój w grubą kostkę.

Krok 2

Czarne oliwki pokrój w pół, sałatę rukolę umyj i osusz.

Krok 3

Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę, dodaj kapary parmezan, sok z cytryny, majonez. Wszystko razem zmiksuj w kielichu blendera na gładki sos.

Krok 4

Wszystkie składniki połącz w dużej misce, dopraw solą i pieprzem do smaku.

Krok 5

Sałatkę ułóż na półmisku, dodaj ugotowane pokrojone na ćwiartki jaja. Sałatkę schłodzić w lodówce przed podaniem.

przepisy.pl

Dobra rada:

Kurczaka w tej sałatce możesz zastąpić smażonym tofu. 

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej