
Składniki
4 sztuki
0.5 szklanki
0.5 szklanki
0.5 szklanki
0.5 szklanki
0.5 szklanki
1 sztuka
0.5 szklanki
1 sztuka
2 szczypty
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety z kurczaka oprósz solą i pieprzem z grilluj na patelni, a następnie pokrój w grubą kostkę.
Krok 2
Czarne oliwki pokrój w pół, sałatę rukolę umyj i osusz.
Krok 3
Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę, dodaj kapary parmezan, sok z cytryny, majonez. Wszystko razem zmiksuj w kielichu blendera na gładki sos.
Krok 4
Wszystkie składniki połącz w dużej misce, dopraw solą i pieprzem do smaku.
Krok 5
Sałatkę ułóż na półmisku, dodaj ugotowane pokrojone na ćwiartki jaja. Sałatkę schłodzić w lodówce przed podaniem.

Dobra rada:
Kurczaka w tej sałatce możesz zastąpić smażonym tofu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Majonez Hellmann's Babuni
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej