
Składniki
4 sztuki
0.5 szklanki
0.5 szklanki
0.5 szklanki
0.5 szklanki
0.5 szklanki
1 sztuka
0.5 szklanki
1 sztuka
2 szczypty
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety z kurczaka oprósz solą i pieprzem z grilluj na patelni, a następnie pokrój w grubą kostkę.
Krok 2
Czarne oliwki pokrój w pół, sałatę rukolę umyj i osusz.
Krok 3
Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę, dodaj kapary parmezan, sok z cytryny, majonez. Wszystko razem zmiksuj w kielichu blendera na gładki sos.
Krok 4
Wszystkie składniki połącz w dużej misce, dopraw solą i pieprzem do smaku.
Krok 5
Sałatkę ułóż na półmisku, dodaj ugotowane pokrojone na ćwiartki jaja. Sałatkę schłodzić w lodówce przed podaniem.

Dobra rada:
Kurczaka w tej sałatce możesz zastąpić smażonym tofu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Majonez Hellmann's Babuni
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej