Sałatka z buraków z pomidorkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z buraków z pomidorkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
11 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

100 gramów

2 sztuki

100 gramów

1 garść

1 garść

winegret:

1 łyżka

80 mililitrów

1 sztuka

1 łyżeczka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Buraki pokrój w grubą kostkę, pomidorki przekrój na pół, pomarańcze okrój ze skóry, a następnie wyfiletuj, pokrusz ser z niebieską pleśnią.

Krok 2

Składniki ułóż na talerzu. Wierzch sałatki posyp orzechami lub jeśli wolisz dowolnymi pestkami np. z dyni.

Krok 3

Składniki na winegret przełóż do miski dodaj 2-3 łyżki wody i wszystko dokładnie wymieszaj. Powstałym sosem polej po sałatce.

przepisy.pl

Dobra rada:

Sałatkę zawsze możesz wzbogacić upieczoną piersią z kurczaka lub np. szynka parmeńską. 

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z buraków z pomidorkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z buraków z pomidorkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z buraków z pomidorkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z buraków z pomidorkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z buraków z pomidorkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z buraków z pomidorkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z buraków z pomidorkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z buraków z pomidorkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej