
Składniki
2 sztuki
100 gramów
2 sztuki
100 gramów
1 garść
1 garść
winegret:
1 łyżka
80 mililitrów
1 sztuka
1 łyżeczka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Buraki pokrój w grubą kostkę, pomidorki przekrój na pół, pomarańcze okrój ze skóry, a następnie wyfiletuj, pokrusz ser z niebieską pleśnią.
Krok 2
Składniki ułóż na talerzu. Wierzch sałatki posyp orzechami lub jeśli wolisz dowolnymi pestkami np. z dyni.
Krok 3
Składniki na winegret przełóż do miski dodaj 2-3 łyżki wody i wszystko dokładnie wymieszaj. Powstałym sosem polej po sałatce.

Dobra rada:
Sałatkę zawsze możesz wzbogacić upieczoną piersią z kurczaka lub np. szynka parmeńską.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Majonez Hellmann's Babuni
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej