
Składniki
2 sztuki
100 gramów
2 sztuki
100 gramów
1 garść
1 garść
winegret:
1 łyżka
80 mililitrów
1 sztuka
1 łyżeczka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Buraki pokrój w grubą kostkę, pomidorki przekrój na pół, pomarańcze okrój ze skóry, a następnie wyfiletuj, pokrusz ser z niebieską pleśnią.
Krok 2
Składniki ułóż na talerzu. Wierzch sałatki posyp orzechami lub jeśli wolisz dowolnymi pestkami np. z dyni.
Krok 3
Składniki na winegret przełóż do miski dodaj 2-3 łyżki wody i wszystko dokładnie wymieszaj. Powstałym sosem polej po sałatce.

Dobra rada:
Sałatkę zawsze możesz wzbogacić upieczoną piersią z kurczaka lub np. szynka parmeńską.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Majonez Hellmann's Babuni
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej