Sałatka z buraków z pomidorkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z buraków z pomidorkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
11 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

100 gramów

2 sztuki

100 gramów

1 garść

1 garść

winegret:

1 łyżka

80 mililitrów

1 sztuka

1 łyżeczka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Buraki pokrój w grubą kostkę, pomidorki przekrój na pół, pomarańcze okrój ze skóry, a następnie wyfiletuj, pokrusz ser z niebieską pleśnią.

Krok 2

Składniki ułóż na talerzu. Wierzch sałatki posyp orzechami lub jeśli wolisz dowolnymi pestkami np. z dyni.

Krok 3

Składniki na winegret przełóż do miski dodaj 2-3 łyżki wody i wszystko dokładnie wymieszaj. Powstałym sosem polej po sałatce.

przepisy.pl

Dobra rada:

Sałatkę zawsze możesz wzbogacić upieczoną piersią z kurczaka lub np. szynka parmeńską. 

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z buraków z pomidorkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z buraków z pomidorkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z buraków z pomidorkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z buraków z pomidorkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z buraków z pomidorkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z buraków z pomidorkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z buraków z pomidorkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z buraków z pomidorkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej