
Składniki
2 sztuki
100 gramów
2 sztuki
100 gramów
1 garść
1 garść
winegret:
1 łyżka
80 mililitrów
1 sztuka
1 łyżeczka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Buraki pokrój w grubą kostkę, pomidorki przekrój na pół, pomarańcze okrój ze skóry, a następnie wyfiletuj, pokrusz ser z niebieską pleśnią.
Krok 2
Składniki ułóż na talerzu. Wierzch sałatki posyp orzechami lub jeśli wolisz dowolnymi pestkami np. z dyni.
Krok 3
Składniki na winegret przełóż do miski dodaj 2-3 łyżki wody i wszystko dokładnie wymieszaj. Powstałym sosem polej po sałatce.

Dobra rada:
Sałatkę zawsze możesz wzbogacić upieczoną piersią z kurczaka lub np. szynka parmeńską.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Majonez Hellmann's Babuni
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej