
Składniki
100 gramów
100 gramów
100 gramów
130 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 pęczek
3 łyżki
1 łyżka
2 łyżki
2 cm
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cytrynę otrzyj ze skóry wyciśnij z niej sok. W misce pomieszaj majonez z olejem sezamowym, pastą tahini, sokiem i skórką z cytryny oraz imbirem.
Krok 2
Cytrynę otrzyj ze skóry wyciśnij z niej sok. W misce pomieszaj majonez z olejem sezamowym, pastą tahini, sokiem i skórką z cytryny oraz imbirem.
Krok 3
Pestki dyni opiecz delikatnie na patelni.
Krok 4
Na dużym półmisku, w miarę równomiernie rozłóż wszystkie składniki zaczynając od rukoli.
Krok 5
Sałatkę polej obficie po wierzchu sosem majonezowym i posyp pestkami dyni oraz kolendrą.

Dobra rada:
Jeśli nie lubisz kolendry możesz ją zastąpić np. młodym szczypiorem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Majonez Hellmann's Babuni
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej

































