
Składniki
100 gramów
100 gramów
100 gramów
130 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 pęczek
3 łyżki
1 łyżka
2 łyżki
2 cm
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cytrynę otrzyj ze skóry wyciśnij z niej sok. W misce pomieszaj majonez z olejem sezamowym, pastą tahini, sokiem i skórką z cytryny oraz imbirem.
Krok 2
Cytrynę otrzyj ze skóry wyciśnij z niej sok. W misce pomieszaj majonez z olejem sezamowym, pastą tahini, sokiem i skórką z cytryny oraz imbirem.
Krok 3
Pestki dyni opiecz delikatnie na patelni.
Krok 4
Na dużym półmisku, w miarę równomiernie rozłóż wszystkie składniki zaczynając od rukoli.
Krok 5
Sałatkę polej obficie po wierzchu sosem majonezowym i posyp pestkami dyni oraz kolendrą.

Dobra rada:
Jeśli nie lubisz kolendry możesz ją zastąpić np. młodym szczypiorem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Majonez Hellmann's Babuni
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej