Sałatka z wędzonym łososiem i ogórkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z wędzonym łososiem i ogórkiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

100 gramów

100 gramów

100 gramów

130 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 pęczek

3 łyżki

1 łyżka

2 łyżki

2 cm

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cytrynę otrzyj ze skóry wyciśnij z niej sok. W misce pomieszaj majonez z olejem sezamowym, pastą tahini, sokiem i skórką z cytryny oraz imbirem.

Krok 2

Cytrynę otrzyj ze skóry wyciśnij z niej sok. W misce pomieszaj majonez z olejem sezamowym, pastą tahini, sokiem i skórką z cytryny oraz imbirem.

Krok 3

Pestki dyni opiecz delikatnie na patelni.

Krok 4

Na dużym półmisku, w miarę równomiernie rozłóż wszystkie składniki zaczynając od rukoli.

Krok 5

Sałatkę polej obficie po wierzchu sosem majonezowym i posyp pestkami dyni oraz kolendrą.

przepisy.pl

Dobra rada:

Jeśli nie lubisz kolendry możesz ją zastąpić np. młodym szczypiorem. 

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z wędzonym łososiem i ogórkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z wędzonym łososiem i ogórkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z wędzonym łososiem i ogórkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z wędzonym łososiem i ogórkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z wędzonym łososiem i ogórkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z wędzonym łososiem i ogórkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z wędzonym łososiem i ogórkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z wędzonym łososiem i ogórkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej