
Składniki
1 opakowanie
10 sztuk
4 sztuki
1 łyżeczka
1 opakowanie
1 łyżeczka
100 gramów
2 sztuki
10 sztuk
50 mililitrów
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sałatę myję, osuszam i układam na talerzu.
Krok 2
Morele kroję na pół, gruszki na ćwiartki. Od szparagów odcinam tylko główki na około 5 cm.
Krok 3
Tofu przekładam do miseczki dodaję dwie łyżki oleju, wsypuję KNORR Przyprawa czosnkowa grubo mielona i obtaczam w marynacie.
Krok 4
Na rozgrzanym grillu układam połówki moreli, ćwiartki gruszki, posypuję KNORR Przyprawa orientalna grubo mielona. Dodaję tofu, szparagi które smaruję olejem i posypuję też KNORR Przyprawa orientalna grubo mielona.
Krok 5
Grilluje około pięć minut. Do słoiczka wsypuję Knorr Sos sałatkowy włoski, wlewam trzy łyżki oleju i ocet winny. Zakręcam i mieszam energicznie. Na sałacie układam zgrillowane morele, gruszkę, szparagi, pokrojone tofu, dodaję połówki truskawek. Polewam sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa Orientalna Grubo Mielona Do Drobiu i Owoców Morza Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej