Sałatka z gruszką i szparagami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z gruszką i szparagami

Autor: magdalena kaczmarek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

10 sztuk

4 sztuki

1 łyżeczka

1 opakowanie

1 łyżeczka

100 gramów

2 sztuki

10 sztuk

50 mililitrów

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatę myję, osuszam i układam na talerzu.

Krok 2

Morele kroję na pół, gruszki na ćwiartki. Od szparagów odcinam tylko główki na około 5 cm.

Krok 3

Tofu przekładam do miseczki dodaję dwie łyżki oleju, wsypuję KNORR Przyprawa czosnkowa grubo mielona i obtaczam w marynacie.

Krok 4

Na rozgrzanym grillu układam połówki moreli, ćwiartki gruszki, posypuję KNORR Przyprawa orientalna grubo mielona. Dodaję tofu, szparagi które smaruję olejem i posypuję też KNORR Przyprawa orientalna grubo mielona.

Krok 5

Grilluje około pięć minut. Do słoiczka wsypuję Knorr Sos sałatkowy włoski, wlewam trzy łyżki oleju i ocet winny. Zakręcam i mieszam energicznie. Na sałacie układam zgrillowane morele, gruszkę, szparagi, pokrojone tofu, dodaję połówki truskawek. Polewam sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z gruszką i szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z gruszką i szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z gruszką i szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z gruszką i szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z gruszką i szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z gruszką i szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z gruszką i szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z gruszką i szparagami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej