Sałatka z serem feta i pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z serem feta i pomidorami

Autor: madziulek

ratingratingratingratingrating

5

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

2 sztuki

1 opakowanie

1 opakowanie

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatę dokładnie myjemy, osuszamy, a następnie rwiemy na mniejsze kawałki. Ser feta osączamy z zalewy, kroimy w kostkę. Pomidory dokładnie myjemy a następnie kroimy w ćwiartki. Sałetę, pomidory oraz pokrojony ser feta przekładamy do salaterki. Sos grecki łączymy z wodą i oliwą, polewamy nim sałatkę, dokładnie mieszamy. Idealnie smakuje jako przekąska w ciągu dnia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z serem feta i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z serem feta i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z serem feta i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z serem feta i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z serem feta i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z serem feta i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z serem feta i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z serem feta i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sałatka z ziemniaków
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej