
Składniki
1 łyżka
2 sztuki
1 opakowanie
1 opakowanie
1 łyżka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sałatę dokładnie myjemy, osuszamy, a następnie rwiemy na mniejsze kawałki. Ser feta osączamy z zalewy, kroimy w kostkę. Pomidory dokładnie myjemy a następnie kroimy w ćwiartki. Sałetę, pomidory oraz pokrojony ser feta przekładamy do salaterki. Sos grecki łączymy z wodą i oliwą, polewamy nim sałatkę, dokładnie mieszamy. Idealnie smakuje jako przekąska w ciągu dnia.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy grecki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej