
Składniki
1 łyżka
2 sztuki
1 opakowanie
1 opakowanie
1 łyżka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sałatę dokładnie myjemy, osuszamy, a następnie rwiemy na mniejsze kawałki. Ser feta osączamy z zalewy, kroimy w kostkę. Pomidory dokładnie myjemy a następnie kroimy w ćwiartki. Sałetę, pomidory oraz pokrojony ser feta przekładamy do salaterki. Sos grecki łączymy z wodą i oliwą, polewamy nim sałatkę, dokładnie mieszamy. Idealnie smakuje jako przekąska w ciągu dnia.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy grecki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej