Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj sos sałatkowy Knorr według przepisu na opakowaniu.
Krok 2
Porwij na mniejsze części umyte listki sałaty, następnie wszystkie składniki wymieszaj.
Krok 3
Pokrój pomidora i ogórka na równe cząstki. Cebulę pokrój w drobną kostkę, szczypiorek drobno posiekaj.
Krok 4
Przed podaniem polej sałatkę wcześniej przygotowanym sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
RGęsina to mięso, które świetnie pasuje do kuchni polskiej, ponieważ możecie ją łączyć z owocami, warzywami i ziołami na wiele różnych sposobów. Pieczone gęsie udka to doskonały pomysł na uroczysty obiad lub kolację, ale pod warunkiem, że mięso po wyjęciu z piekarnika będzie soczyste i pełne smaku.
Czytaj więcejJesteście znudzeni tradycyjną panierką z bułki tartej, ale nie wyobrażacie sobie ulubionych kotletów bez złocistej otoczki? Panierka panko to strzał w dziesiątkę! Mimo że wywodzi się z kuchni japońskiej i jest powszechnie używana w azjatyckich specjałach, na polskich stołach sprawdzi się celująco.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka francuska
Sałatka francuska to prosta i uniwersalna propozycja na szybką przekąskę. Jej przygotowanie zajmuje dosłownie klika chwil, a podstawową wersję możesz urozmaicać o dodatkowe składniki. W sezonie wiosennym i letnim sięgnij po świeże warzywa. Przygotuj liście dowolnej sałaty, np. masłowej, lodowej lub rzymskiej. Do sałatki wykorzystaj także ogórka szklarniowego lub gruntowego oraz dowolny gatunek pomidorów – wypróbuj na przykład wariantu z koktajlowymi o słodkim posmaku. Dla kontrastu do całości dodaj również drobno posiekaną cebulę – czerwoną lub białą, a także szczypiorek, którym możesz udekorować sałatkę. Danie dopraw sosem francuskim na bazie oliwy z oliwek z wyrazistą nutą papryki oraz koperku. Sałatkę francuską podawaj schłodzoną ze świeżym pieczywem lub chrupiącymi grzankami. Okaże się również smaczna jako dodatek do kanapek. Urozmaicaj jej smak o dodatkowe warzywa, np. różnokolorową paprykę, młodą cukinię lub selera naciowego. Mamy nadzieję, że proponowane przez nas danie na stałe zagości w Twoim menu.