Sałatka francuska przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka francuska

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

120 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

76 osób wydrukowało

Pobierz pdf

96 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj sos sałatkowy Knorr według przepisu na opakowaniu.

Krok 2

Porwij na mniejsze części umyte listki sałaty, następnie wszystkie składniki wymieszaj.

Krok 3

Pokrój pomidora i ogórka na równe cząstki. Cebulę pokrój w drobną kostkę, szczypiorek drobno posiekaj.

Krok 4

Przed podaniem polej sałatkę wcześniej przygotowanym sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka francuska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka francuska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka francuska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka francuska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka francuska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka francuska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka francuska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka francuska - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Tęczowa sałatka
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Zimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.

Czytaj więcej

Delikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka francuskaSałatka francuska

Sałatka francuska to prosta i uniwersalna propozycja na szybką przekąskę. Jej przygotowanie zajmuje dosłownie klika chwil, a podstawową wersję możesz urozmaicać o dodatkowe składniki. W sezonie wiosennym i letnim sięgnij po świeże warzywa. Przygotuj liście dowolnej sałaty, np. masłowej, lodowej lub rzymskiej. Do sałatki wykorzystaj także ogórka szklarniowego lub gruntowego oraz dowolny gatunek pomidorów – wypróbuj na przykład wariantu z koktajlowymi o słodkim posmaku. Dla kontrastu do całości dodaj również drobno posiekaną cebulę – czerwoną lub białą, a także szczypiorek, którym możesz udekorować sałatkę. Danie dopraw sosem francuskim na bazie oliwy z oliwek z wyrazistą nutą papryki oraz koperku. Sałatkę francuską podawaj schłodzoną ze świeżym pieczywem lub chrupiącymi grzankami. Okaże się również smaczna jako dodatek do kanapek. Urozmaicaj jej smak o dodatkowe warzywa, np. różnokolorową paprykę, młodą cukinię lub selera naciowego. Mamy nadzieję, że proponowane przez nas danie na stałe zagości w Twoim menu.