Sałatka francuska przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka francuska

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

heart
121 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

89 osób wydrukowało

Pobierz pdf

123 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj sos sałatkowy Knorr według przepisu na opakowaniu.

Krok 2

Porwij na mniejsze części umyte listki sałaty, następnie wszystkie składniki wymieszaj.

Krok 3

Pokrój pomidora i ogórka na równe cząstki. Cebulę pokrój w drobną kostkę, szczypiorek drobno posiekaj.

Krok 4

Przed podaniem polej sałatkę wcześniej przygotowanym sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka francuska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka francuska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka francuska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka francuska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka francuska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka francuska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka francuska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka francuska - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sałatka kolory wiosny
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka francuskaSałatka francuska

Sałatka francuska to prosta i uniwersalna propozycja na szybką przekąskę. Jej przygotowanie zajmuje dosłownie klika chwil, a podstawową wersję możesz urozmaicać o dodatkowe składniki. W sezonie wiosennym i letnim sięgnij po świeże warzywa. Przygotuj liście dowolnej sałaty, np. masłowej, lodowej lub rzymskiej. Do sałatki wykorzystaj także ogórka szklarniowego lub gruntowego oraz dowolny gatunek pomidorów – wypróbuj na przykład wariantu z koktajlowymi o słodkim posmaku. Dla kontrastu do całości dodaj również drobno posiekaną cebulę – czerwoną lub białą, a także szczypiorek, którym możesz udekorować sałatkę. Danie dopraw sosem francuskim na bazie oliwy z oliwek z wyrazistą nutą papryki oraz koperku. Sałatkę francuską podawaj schłodzoną ze świeżym pieczywem lub chrupiącymi grzankami. Okaże się również smaczna jako dodatek do kanapek. Urozmaicaj jej smak o dodatkowe warzywa, np. różnokolorową paprykę, młodą cukinię lub selera naciowego. Mamy nadzieję, że proponowane przez nas danie na stałe zagości w Twoim menu.