Sałatka z rukoli z gruszkami i parmezanem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z rukoli z gruszkami i parmezanem

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

1

heart
25 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

21 osób wydrukowało

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zawsze, kiedy robię używam octu sherry. Jest pachnący, gęsty i bardzo smaczny – niestety, nie zawsze można go dostać w polskich sklepach. Jeśli ci się nie uda, użyj po prostu dobrego octu balsamicznego.

Krok 2

Wlej składniki sosu do słoiczka, mocno zakręć i potrząsaj, aż w środku zrobi się gęsta emulsja.

Krok 3

Na talerzu rozłóż rukolę, na niej gruszki. Posyp parmezanem i pestkami granatu, polej sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z rukoli z gruszkami i parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z rukoli z gruszkami i parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z rukoli z gruszkami i parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z rukoli z gruszkami i parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z rukoli z gruszkami i parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z rukoli z gruszkami i parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z rukoli z gruszkami i parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z rukoli z gruszkami i parmezanem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej