Sałatka z rukoli z gruszkami i parmezanem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z rukoli z gruszkami i parmezanem

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

1

25 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zawsze, kiedy robię używam octu sherry. Jest pachnący, gęsty i bardzo smaczny – niestety, nie zawsze można go dostać w polskich sklepach. Jeśli ci się nie uda, użyj po prostu dobrego octu balsamicznego.

Krok 2

Wlej składniki sosu do słoiczka, mocno zakręć i potrząsaj, aż w środku zrobi się gęsta emulsja.

Krok 3

Na talerzu rozłóż rukolę, na niej gruszki. Posyp parmezanem i pestkami granatu, polej sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z rukoli z gruszkami i parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z rukoli z gruszkami i parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z rukoli z gruszkami i parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z rukoli z gruszkami i parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z rukoli z gruszkami i parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z rukoli z gruszkami i parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z rukoli z gruszkami i parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z rukoli z gruszkami i parmezanem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Świeże truskawki pojawiają się na straganach na przełomie maja i czerwca. Czerwone, słodkie, soczyste i pachnące latem owoce są prawdziwą gratką dla wielu smakoszy.

Czytaj więcej

Bób to smaczne i coraz bardziej popularne warzywo, które warto dodawać do wielu dań i jeść niezależnie od pory roku. Jak ugotować bób i z czym go podawać? Sprawdź!

Czytaj więcej