Jesienna sałatka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jesienna sałatka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
125 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

22 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

34 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

300 gramów

3 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

1 łyżka

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

4 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa oczyść i pokrój w plastry.

Krok 2

Wymieszaj pokrojone warzywa z Przyprawą Knorr. Dodaj musztardę, rozgnieciony czosnek, oliwę, ocet oraz rozmaryn.

Krok 3

Wszystko razem dobrze wymieszaj i wsyp do woreczka do pieczenia.

Krok 4

Woreczek zepnij spinką i umieść w nagrzanym do 180 st. C piekarniku. Piecz ok. 25-30 minut. Podawaj na ciepło lub po wystudzeniu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jesienna sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jesienna sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jesienna sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jesienna sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jesienna sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jesienna sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jesienna sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jesienna sałatka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sałatka z surimi
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Jesienna sałatkaJesienna sałatka

Trafionym dodatkiem do jesiennych posiłków będzie sałatka z pieczonych warzyw, takich jak ziemniaki, papryka i marchewka. Skorzystaj z poniższego przepisu i przekonaj się, jak smaczna jest ta potrawa. Pierwszym krokiem do jej przygotowania jest obranie marchewki oraz ziemniaków i pokrojenie ich w plastry razem z czerwoną papryką i cebulą. Następnie wymieszaj wszystkie składniki z przyprawą przeznaczoną do pieczonej karkówki. Aby warzywa nabrały wyrazistego smaku, piecze się je z dodatkiem pikantnej ziołowej marynaty, którą przyrządzisz z oliwy z oliwek, octu balsamicznego, musztardy, czosnku oraz świeżego rozmarynu. Marynatę połącz z pokrojonymi jarzynami, a całość umieść w specjalnym woreczku do pieczenia i zepnij klipsem. Taki sposób pieczenia sprawi, że warzywa będą smaczniejsze i pozostaną soczyste. Gotową sałatkę serwuj na ciepło lub na zimno do wszelkiego rodzaju dań mięsnych – pieczonego schabu, zrazów oraz kotletów. Z czym podasz jesienną sałatkę? Podziel się propozycjami w komentarzu.