Składniki
300 gramów
3 sztuki
2 sztuki
2 sztuki
1 łyżka
1 sztuka
2 łyżki
1 sztuka
4 łyżki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Warzywa oczyść i pokrój w plastry.
Krok 2
Wymieszaj pokrojone warzywa z Przyprawą Knorr. Dodaj musztardę, rozgnieciony czosnek, oliwę, ocet oraz rozmaryn.
Krok 3
Wszystko razem dobrze wymieszaj i wsyp do woreczka do pieczenia.
Krok 4
Woreczek zepnij spinką i umieść w nagrzanym do 180 st. C piekarniku. Piecz ok. 25-30 minut. Podawaj na ciepło lub po wystudzeniu.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Jesienna sałatka
Trafionym dodatkiem do jesiennych posiłków będzie sałatka z pieczonych warzyw, takich jak ziemniaki, papryka i marchewka. Skorzystaj z poniższego przepisu i przekonaj się, jak smaczna jest ta potrawa. Pierwszym krokiem do jej przygotowania jest obranie marchewki oraz ziemniaków i pokrojenie ich w plastry razem z czerwoną papryką i cebulą. Następnie wymieszaj wszystkie składniki z przyprawą przeznaczoną do pieczonej karkówki. Aby warzywa nabrały wyrazistego smaku, piecze się je z dodatkiem pikantnej ziołowej marynaty, którą przyrządzisz z oliwy z oliwek, octu balsamicznego, musztardy, czosnku oraz świeżego rozmarynu. Marynatę połącz z pokrojonymi jarzynami, a całość umieść w specjalnym woreczku do pieczenia i zepnij klipsem. Taki sposób pieczenia sprawi, że warzywa będą smaczniejsze i pozostaną soczyste. Gotową sałatkę serwuj na ciepło lub na zimno do wszelkiego rodzaju dań mięsnych – pieczonego schabu, zrazów oraz kotletów. Z czym podasz jesienną sałatkę? Podziel się propozycjami w komentarzu.