Jesienna sałatka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jesienna sałatka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
125 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

22 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

34 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

300 gramów

3 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

1 łyżka

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

4 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa oczyść i pokrój w plastry.

Krok 2

Wymieszaj pokrojone warzywa z Przyprawą Knorr. Dodaj musztardę, rozgnieciony czosnek, oliwę, ocet oraz rozmaryn.

Krok 3

Wszystko razem dobrze wymieszaj i wsyp do woreczka do pieczenia.

Krok 4

Woreczek zepnij spinką i umieść w nagrzanym do 180 st. C piekarniku. Piecz ok. 25-30 minut. Podawaj na ciepło lub po wystudzeniu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jesienna sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jesienna sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jesienna sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jesienna sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jesienna sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jesienna sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jesienna sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jesienna sałatka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Grillowane warzywa
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Jesienna sałatkaJesienna sałatka

Trafionym dodatkiem do jesiennych posiłków będzie sałatka z pieczonych warzyw, takich jak ziemniaki, papryka i marchewka. Skorzystaj z poniższego przepisu i przekonaj się, jak smaczna jest ta potrawa. Pierwszym krokiem do jej przygotowania jest obranie marchewki oraz ziemniaków i pokrojenie ich w plastry razem z czerwoną papryką i cebulą. Następnie wymieszaj wszystkie składniki z przyprawą przeznaczoną do pieczonej karkówki. Aby warzywa nabrały wyrazistego smaku, piecze się je z dodatkiem pikantnej ziołowej marynaty, którą przyrządzisz z oliwy z oliwek, octu balsamicznego, musztardy, czosnku oraz świeżego rozmarynu. Marynatę połącz z pokrojonymi jarzynami, a całość umieść w specjalnym woreczku do pieczenia i zepnij klipsem. Taki sposób pieczenia sprawi, że warzywa będą smaczniejsze i pozostaną soczyste. Gotową sałatkę serwuj na ciepło lub na zimno do wszelkiego rodzaju dań mięsnych – pieczonego schabu, zrazów oraz kotletów. Z czym podasz jesienną sałatkę? Podziel się propozycjami w komentarzu.