Jesienna sałatka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jesienna sałatka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
125 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

22 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

35 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

3 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

1 łyżka

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

4 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa oczyść i pokrój w plastry.

Krok 2

Wymieszaj pokrojone warzywa z Przyprawą Knorr. Dodaj musztardę, rozgnieciony czosnek, oliwę, ocet oraz rozmaryn.

Krok 3

Wszystko razem dobrze wymieszaj i wsyp do woreczka do pieczenia.

Krok 4

Woreczek zepnij spinką i umieść w nagrzanym do 180 st. C piekarniku. Piecz ok. 25-30 minut. Podawaj na ciepło lub po wystudzeniu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jesienna sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jesienna sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jesienna sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jesienna sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jesienna sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jesienna sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jesienna sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jesienna sałatka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Bakłażan z ryżem
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Jesienna sałatkaJesienna sałatka

Trafionym dodatkiem do jesiennych posiłków będzie sałatka z pieczonych warzyw, takich jak ziemniaki, papryka i marchewka. Skorzystaj z poniższego przepisu i przekonaj się, jak smaczna jest ta potrawa. Pierwszym krokiem do jej przygotowania jest obranie marchewki oraz ziemniaków i pokrojenie ich w plastry razem z czerwoną papryką i cebulą. Następnie wymieszaj wszystkie składniki z przyprawą przeznaczoną do pieczonej karkówki. Aby warzywa nabrały wyrazistego smaku, piecze się je z dodatkiem pikantnej ziołowej marynaty, którą przyrządzisz z oliwy z oliwek, octu balsamicznego, musztardy, czosnku oraz świeżego rozmarynu. Marynatę połącz z pokrojonymi jarzynami, a całość umieść w specjalnym woreczku do pieczenia i zepnij klipsem. Taki sposób pieczenia sprawi, że warzywa będą smaczniejsze i pozostaną soczyste. Gotową sałatkę serwuj na ciepło lub na zimno do wszelkiego rodzaju dań mięsnych – pieczonego schabu, zrazów oraz kotletów. Z czym podasz jesienną sałatkę? Podziel się propozycjami w komentarzu.