Składniki
12 sztuk
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
1 szklanka
1 łyżka
null
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sporządź wywar warzywny z 0,5 litra wody i Rosołu szlachetnego drobiowo-warzywnego Knorr.
Krok 3
Marchew ugotuj nie obraną. Po ostudzeniu obierz i pokrój w długie cienkie paski. Ogórka pokrój w plasterki.
Krok 5
Na rozłożoną szynkę ułóż marchewkę, ogórka, awokado, cebulę i jajko.
Krok 2
Dodaj wino, rozmieszaną w niewielkiej ilości zimnej wody żelatynę, dopraw pieprzem. Dokładnie wymieszaj, pozostaw do ostygnięcia.
Krok 4
Awokado pokrój w małe kawałki, cebulę w plasterki, ugotowane jajka w plasterki.
Krok 6
Zwiń i ułóż półkoliście na półmisku. Zalej tężejącą galaretą. Dekoruj listkami natki pietruszki. Wstaw do lodówki do zastygnięcia.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNa zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej