
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
1 szklanka
1 sztuka
12 sztuk
1 łyżka
null
1 sztuka
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sporządź wywar warzywny z 0,5 litra wody i Rosołu szlachetnego drobiowo-warzywnego Knorr.
Krok 3
Marchew ugotuj nie obraną. Po ostudzeniu obierz i pokrój w długie cienkie paski. Ogórka pokrój w plasterki.
Krok 5
Na rozłożoną szynkę ułóż marchewkę, ogórka, awokado, cebulę i jajko.
Krok 2
Dodaj wino, rozmieszaną w niewielkiej ilości zimnej wody żelatynę, dopraw pieprzem. Dokładnie wymieszaj, pozostaw do ostygnięcia.
Krok 4
Awokado pokrój w małe kawałki, cebulę w plasterki, ugotowane jajka w plasterki.
Krok 6
Zwiń i ułóż półkoliście na półmisku. Zalej tężejącą galaretą. Dekoruj listkami natki pietruszki. Wstaw do lodówki do zastygnięcia.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej