Szynkowe roladki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szynkowe roladki

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

1 szklanka

1 sztuka

12 sztuk

1 łyżka

null

1 sztuka

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sporządź wywar warzywny z 0,5 litra wody i Rosołu szlachetnego drobiowo-warzywnego Knorr.

Krok 3

Marchew ugotuj nie obraną. Po ostudzeniu obierz i pokrój w długie cienkie paski. Ogórka pokrój w plasterki.

Krok 5

Na rozłożoną szynkę ułóż marchewkę, ogórka, awokado, cebulę i jajko.

Krok 2

Dodaj wino, rozmieszaną w niewielkiej ilości zimnej wody żelatynę, dopraw pieprzem. Dokładnie wymieszaj, pozostaw do ostygnięcia.

Krok 4

Awokado pokrój w małe kawałki, cebulę w plasterki, ugotowane jajka w plasterki.

Krok 6

Zwiń i ułóż półkoliście na półmisku. Zalej tężejącą galaretą. Dekoruj listkami natki pietruszki. Wstaw do lodówki do zastygnięcia.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szynkowe roladki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szynkowe roladki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szynkowe roladki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szynkowe roladki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szynkowe roladki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szynkowe roladki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szynkowe roladki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szynkowe roladki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Zupa warzywna
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej