Pizza z serem brie i żółtymi pomidorami
średnie
16 osób zapisało

Składniki
7 gramów
400 gramów
2 łyżki
0.5 łyżeczki
1 łyżeczka
80 gramów
1 sztuka
300 gramów
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wymieszaj drożdże, mąkę, oliwę, sól, pół łyżeczki cukru i pół szklanki letniej wody i wyrób, aż do uzyskania elastycznego ciasta. Jeśli wyszło zbyt suche i nie chce się skleić, dodaj troszkę wody. Jeśli jest lepkie i nie odchodzi od ręki, dodaj trochę mąki. Włóż do miski, przykryj folią spożywczą i pozostaw na pół godziny do wyrośnięcia. Następnie wyjmij ciasto i wyrabiaj jeszcze przez chwilę. Rozwałkuj ciasto na duży placek, grubości 3-4 mm.
Krok 2
Do koncentratu dodaj trochę wody, pozostały cukier i pokruszoną kostkę czosnkową. Wymieszaj – sos powinien być gęstszy niż keczup - i rozsmaruj na placku. Na wierzchu rozłóż plastry pomidorów i sera.
Krok 3
Wstaw pizzę do piekarnika dopiero gdy osiągnie temperaturę 230°C. Pieczenie zakończ, kiedy brzegi ciasta ładnie się zrumienią.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej