Pizza z serem brie i żółtymi pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pizza z serem brie i żółtymi pomidorami

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

2

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

7 gramów

400 gramów

2 łyżki

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

80 gramów

1 sztuka

300 gramów

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wymieszaj drożdże, mąkę, oliwę, sól, pół łyżeczki cukru i pół szklanki letniej wody i wyrób, aż do uzyskania elastycznego ciasta. Jeśli wyszło zbyt suche i nie chce się skleić, dodaj troszkę wody. Jeśli jest lepkie i nie odchodzi od ręki, dodaj trochę mąki. Włóż do miski, przykryj folią spożywczą i pozostaw na pół godziny do wyrośnięcia. Następnie wyjmij ciasto i wyrabiaj jeszcze przez chwilę. Rozwałkuj ciasto na duży placek, grubości 3-4 mm.

Krok 2

Do koncentratu dodaj trochę wody, pozostały cukier i pokruszoną kostkę czosnkową. Wymieszaj – sos powinien być gęstszy niż keczup - i rozsmaruj na placku. Na wierzchu rozłóż plastry pomidorów i sera.

Krok 3

Wstaw pizzę do piekarnika dopiero gdy osiągnie temperaturę 230°C. Pieczenie zakończ, kiedy brzegi ciasta ładnie się zrumienią.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pizza z serem brie i żółtymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pizza z serem brie i żółtymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pizza z serem brie i żółtymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pizza z serem brie i żółtymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pizza z serem brie i żółtymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pizza z serem brie i żółtymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pizza z serem brie i żółtymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pizza z serem brie i żółtymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Domowa pizza
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej