Pizza z serem brie i żółtymi pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pizza z serem brie i żółtymi pomidorami

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

2

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

7 gramów

400 gramów

2 łyżki

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

80 gramów

1 sztuka

300 gramów

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wymieszaj drożdże, mąkę, oliwę, sól, pół łyżeczki cukru i pół szklanki letniej wody i wyrób, aż do uzyskania elastycznego ciasta. Jeśli wyszło zbyt suche i nie chce się skleić, dodaj troszkę wody. Jeśli jest lepkie i nie odchodzi od ręki, dodaj trochę mąki. Włóż do miski, przykryj folią spożywczą i pozostaw na pół godziny do wyrośnięcia. Następnie wyjmij ciasto i wyrabiaj jeszcze przez chwilę. Rozwałkuj ciasto na duży placek, grubości 3-4 mm.

Krok 2

Do koncentratu dodaj trochę wody, pozostały cukier i pokruszoną kostkę czosnkową. Wymieszaj – sos powinien być gęstszy niż keczup - i rozsmaruj na placku. Na wierzchu rozłóż plastry pomidorów i sera.

Krok 3

Wstaw pizzę do piekarnika dopiero gdy osiągnie temperaturę 230°C. Pieczenie zakończ, kiedy brzegi ciasta ładnie się zrumienią.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pizza z serem brie i żółtymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pizza z serem brie i żółtymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pizza z serem brie i żółtymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pizza z serem brie i żółtymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pizza z serem brie i żółtymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pizza z serem brie i żółtymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pizza z serem brie i żółtymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pizza z serem brie i żółtymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej