Pizza z serem brie i żółtymi pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pizza z serem brie i żółtymi pomidorami

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

2

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

7 gramów

400 gramów

2 łyżki

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

80 gramów

1 sztuka

300 gramów

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wymieszaj drożdże, mąkę, oliwę, sól, pół łyżeczki cukru i pół szklanki letniej wody i wyrób, aż do uzyskania elastycznego ciasta. Jeśli wyszło zbyt suche i nie chce się skleić, dodaj troszkę wody. Jeśli jest lepkie i nie odchodzi od ręki, dodaj trochę mąki. Włóż do miski, przykryj folią spożywczą i pozostaw na pół godziny do wyrośnięcia. Następnie wyjmij ciasto i wyrabiaj jeszcze przez chwilę. Rozwałkuj ciasto na duży placek, grubości 3-4 mm.

Krok 2

Do koncentratu dodaj trochę wody, pozostały cukier i pokruszoną kostkę czosnkową. Wymieszaj – sos powinien być gęstszy niż keczup - i rozsmaruj na placku. Na wierzchu rozłóż plastry pomidorów i sera.

Krok 3

Wstaw pizzę do piekarnika dopiero gdy osiągnie temperaturę 230°C. Pieczenie zakończ, kiedy brzegi ciasta ładnie się zrumienią.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pizza z serem brie i żółtymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pizza z serem brie i żółtymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pizza z serem brie i żółtymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pizza z serem brie i żółtymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pizza z serem brie i żółtymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pizza z serem brie i żółtymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pizza z serem brie i żółtymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pizza z serem brie i żółtymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pizza hawajska
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej