
Składniki
100 gramów
1 szczypta
2 szczypty
150 gramów
150 gramów
1 sztuka
1 kilogram
500 mililitrów
20 gramów
50 mililitrów
8 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Składniki na ciasto do pizzy połącz ze sobą dobrze wyrabiając na stolnicy, odstaw na 10 min do lodówki skropione wodą, po 10 min wyjmij do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na 20 min.
Krok 2
Rozwałkowuj ciasto na stole posypanym mąką i ułóż placek na posmarowanej oliwą blasze.
Krok 3
Sos Spaghetti Bolognese Knorr, rozrób z wodą i zagotuj. Posmaruj pizzę.
Krok 4
Jako pierwszą warstwę ułóż ser, a na nim szynkę, pieczarki i przeciśnięty przez praskę czosnek.
Krok 5
Całość przypraw oregano i wstaw do piekarnika nagrzanego do 250 stopni na około 20 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej