Pizza przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pizza

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

1 szczypta

2 szczypty

150 gramów

150 gramów

1 sztuka

1 kilogram

500 mililitrów

20 gramów

50 mililitrów

8 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Składniki na ciasto do pizzy połącz ze sobą dobrze wyrabiając na stolnicy, odstaw na 10 min do lodówki skropione wodą, po 10 min wyjmij do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na 20 min.

Krok 2

Rozwałkowuj ciasto na stole posypanym mąką i ułóż placek na posmarowanej oliwą blasze.

Krok 3

Sos Spaghetti Bolognese Knorr, rozrób z wodą i zagotuj. Posmaruj pizzę.

Krok 4

Jako pierwszą warstwę ułóż ser, a na nim szynkę, pieczarki i przeciśnięty przez praskę czosnek.

Krok 5

Całość przypraw oregano i wstaw do piekarnika nagrzanego do 250 stopni na około 20 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pizza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pizza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pizza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pizza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pizza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pizza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pizza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pizza - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej