
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
null
300 gramów
null
300 gramów
1 sztuka
1.5 kilograma
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój w plastry i rozbij.
Krok 2
Naczynie żaroodporne wysmaruj tłuszczem. Ułóż w nim kawałki mięsa.
Krok 3
Warzywa, pieczarki i żółty ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Starte składniki wymieszaj z majonezem i dopraw.
Krok 4
Masę rozłóż na mięsie. Rozgrzej piekarnik do temperatury 180 stopni i piecz całość przez 40 minut.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej