Zapiekanka ze schabu przepis – Zobacz na przepisy.pl

Zapiekanka ze schabu

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

7 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

null

300 gramów

null

300 gramów

1 sztuka

1.5 kilograma

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w plastry i rozbij.

Krok 2

Naczynie żaroodporne wysmaruj tłuszczem. Ułóż w nim kawałki mięsa.

Krok 3

Warzywa, pieczarki i żółty ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Starte składniki wymieszaj z majonezem i dopraw.

Krok 4

Masę rozłóż na mięsie. Rozgrzej piekarnik do temperatury 180 stopni i piecz całość przez 40 minut.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka ze schabu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka ze schabu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka ze schabu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka ze schabu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka ze schabu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka ze schabu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka ze schabu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej