Zapiekanka ze schabu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka ze schabu

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
7 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

25 osób wydrukowało

Pobierz pdf

25 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

null

300 gramów

null

300 gramów

1 sztuka

1.5 kilograma

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w plastry i rozbij.

Krok 2

Naczynie żaroodporne wysmaruj tłuszczem. Ułóż w nim kawałki mięsa.

Krok 3

Warzywa, pieczarki i żółty ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Starte składniki wymieszaj z majonezem i dopraw.

Krok 4

Masę rozłóż na mięsie. Rozgrzej piekarnik do temperatury 180 stopni i piecz całość przez 40 minut.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka ze schabu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka ze schabu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka ze schabu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka ze schabu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka ze schabu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka ze schabu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka ze schabu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka ze schabu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej