Zapiekanka ze schabu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka ze schabu

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

7 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

22 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

25 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

null

300 gramów

null

300 gramów

1 sztuka

1.5 kilograma

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w plastry i rozbij.

Krok 2

Naczynie żaroodporne wysmaruj tłuszczem. Ułóż w nim kawałki mięsa.

Krok 3

Warzywa, pieczarki i żółty ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Starte składniki wymieszaj z majonezem i dopraw.

Krok 4

Masę rozłóż na mięsie. Rozgrzej piekarnik do temperatury 180 stopni i piecz całość przez 40 minut.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka ze schabu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka ze schabu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka ze schabu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka ze schabu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka ze schabu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka ze schabu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka ze schabu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka ze schabu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
14 osób ogląda przepis:
Szakszuka
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej