
Składniki
300 gramów
1 opakowanie
250 gramów
800 mililitrów
1 łyżeczka
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kabanosy pokrój na mniejsze kawałki, pieczarki w cząstki i całość dobrze podsmaż.
Krok 2
Wlej wodę, zagotuj i dodaj makaron z opakowania nudle Knorr.
Krok 3
Dodaj również przyprawę z opakowania nudle Knorr i oregano. Całość zagotuj, dokładnie mieszając. Gotuj ok. 8-10 minut.
Krok 4
Potrawę przełóż do naczynia żaroodpornego i posyp startym serem. Zapiekaj w rozgrzanym do 220 °C piekarniku przez 10-15 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nudle z patelni gulasz Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zapiekanka makaronowa z kabanosem
Zapiekanka makaronowa z kabanosem to szybki sposób na codzienny obiad. Spróbuj, jak smakuje danie przygotowane według naszego przepisu, w którym klasyczna polska wędlina połączona jest z aromatycznymi grzybami oraz sosem gulaszowym. Jego pomidorowo-paprykowy smak świetnie pasuje do każdego rodzaju kabanosów – do dania możesz wykorzystać zarówno wieprzowe, jak i drobiowe. Zacznij od podsmażenia kiełbasek i pieczarek, by kabanosy zyskały chrupkość, a grzyby lekko się zarumieniły. Dodaj wodę, przyprawy potrzebne do przyrządzenia sosu, a następnie ugotuj makaron razem z dodatkami, dzięki czemu połączą się ze sobą wszystkie smaki. Po kilku minutach przełóż całość do naczynia żaroodpornego i posyp startym żółtym serem. Dobrze będzie pasować pikantny cheddar albo popularny ser typu gouda. Zapiekanka makaronowa z kabanosem będzie gotowa, kiedy ser zacznie się rumienić. Gotowe danie podawaj z pikantnym ketchupem albo sosem czosnkowym, pasować będą też różnego rodzaju surówki. Polecamy to danie – smacznego!