Millefoglie z bakłażana przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Millefoglie z bakłażana

Autor: Angie

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 sztuki

20 gramów

2 łyżki

1 łyżeczka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rodzynki zalać wrzątkiem i odstawić na pół godziny. Pomidory sparzyć, zdjąć skórkę, usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Bakłażana obrać ze skórki, pokroić w plasterki, posypać solą i odstawić na 20 minut by puścił wodę. Cebulke posiekać w drobna kostkę.

Krok 2

Na rozgrzaną patelnie wlać odrobinę oliwy, wrzucić pokrojoną cebulkę i zeszklić. Następnie dodać sezam, rodzynki i pomidory. Dusić około 5 minut, pod koniec dodać posiekaną bazylię, sól i pieprz.

Krok 3

Bakłażana wytrzeć ręcznikiem papierowym i smażyć z obu stron ok. 5 minut. Przekładać na półmisek. Na to kładziemyy warstwę pomidorów i znów bakłażana - aż do wyczerpania składników. Na górze powinna się znaleźć warstwa pomidorów. Posypać parmezanem i rozkoszować się smakiem....

Angie

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  •  Millefoglie z bakłażana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  •  Millefoglie z bakłażana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  •  Millefoglie z bakłażana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  •  Millefoglie z bakłażana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  •  Millefoglie z bakłażana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  •  Millefoglie z bakłażana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  •  Millefoglie z bakłażana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  •  Millefoglie z bakłażana - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej