Millefoglie z bakłażana przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Millefoglie z bakłażana

Autor: Angie

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 sztuki

20 gramów

2 łyżki

1 łyżeczka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rodzynki zalać wrzątkiem i odstawić na pół godziny. Pomidory sparzyć, zdjąć skórkę, usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Bakłażana obrać ze skórki, pokroić w plasterki, posypać solą i odstawić na 20 minut by puścił wodę. Cebulke posiekać w drobna kostkę.

Krok 2

Na rozgrzaną patelnie wlać odrobinę oliwy, wrzucić pokrojoną cebulkę i zeszklić. Następnie dodać sezam, rodzynki i pomidory. Dusić około 5 minut, pod koniec dodać posiekaną bazylię, sól i pieprz.

Krok 3

Bakłażana wytrzeć ręcznikiem papierowym i smażyć z obu stron ok. 5 minut. Przekładać na półmisek. Na to kładziemyy warstwę pomidorów i znów bakłażana - aż do wyczerpania składników. Na górze powinna się znaleźć warstwa pomidorów. Posypać parmezanem i rozkoszować się smakiem....

Angie

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  •  Millefoglie z bakłażana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  •  Millefoglie z bakłażana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  •  Millefoglie z bakłażana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  •  Millefoglie z bakłażana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  •  Millefoglie z bakłażana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  •  Millefoglie z bakłażana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  •  Millefoglie z bakłażana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  •  Millefoglie z bakłażana - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Soczewica po indyjsku
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej