Millefoglie z bakłażana

Autor: Angie

ratingratingratingratingrating

29

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 sztuki

1 sztuka

20 gramów

1 łyżeczka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rodzynki zalać wrzątkiem i odstawić na pół godziny. Pomidory sparzyć, zdjąć skórkę, usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Bakłażana obrać ze skórki, pokroić w plasterki, posypać solą i odstawić na 20 minut by puścił wodę. Cebulke posiekać w drobna kostkę.

Krok 2

Na rozgrzaną patelnie wlać odrobinę oliwy, wrzucić pokrojoną cebulkę i zeszklić. Następnie dodać sezam, rodzynki i pomidory. Dusić około 5 minut, pod koniec dodać posiekaną bazylię, sól i pieprz.

Krok 3

Bakłażana wytrzeć ręcznikiem papierowym i smażyć z obu stron ok. 5 minut. Przekładać na półmisek. Na to kładziemyy warstwę pomidorów i znów bakłażana - aż do wyczerpania składników. Na górze powinna się znaleźć warstwa pomidorów. Posypać parmezanem i rozkoszować się smakiem....

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  •  Millefoglie z bakłażana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  •  Millefoglie z bakłażana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  •  Millefoglie z bakłażana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  •  Millefoglie z bakłażana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  •  Millefoglie z bakłażana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  •  Millefoglie z bakłażana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  •  Millefoglie z bakłażana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej