Udka duszone na patelni z papryką - szybki przepis | Przepisy.pl pixel

Udka w papryce

Autor: Ewa Żuraw

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

150 gramów

2 łyżki

0.5 łyżeczki

2 łyżki

4 sztuki

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1.5 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Udka podzielić na pół. Posypać przyprawą do mięs i obsmażyć na oleju na rumiano. Wyjąć.

Krok 2

Na tłuszczu ze smażenia podsmażyć cebulę pokrojoną w kostkę. Potem dodać paprykę posiekaną w paseczki i drobno pokrojoną papryczkę. Dusić około 5 minut.

Krok 3

Dodać pieczarki pokrojone w półplasterki i cukinię pokrojoną w kostkę. Dusić kolejne 5 minut.

Krok 4

Do warzyw dodać 1 szklankę wody, przyprawy i mięso. Dusić do miękkości. Przed końcem dodać śmietanę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Udka w papryce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Udka w papryce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Udka w papryce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Udka w papryce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Udka w papryce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Udka w papryce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Udka w papryce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Udka w papryce - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej