Udka duszone na patelni z papryką - szybki przepis | Przepisy.pl pixel

Udka w papryce

Autor: Ewa Żuraw

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

150 gramów

2 łyżki

0.5 łyżeczki

2 łyżki

4 sztuki

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1.5 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Udka podzielić na pół. Posypać przyprawą do mięs i obsmażyć na oleju na rumiano. Wyjąć.

Krok 2

Na tłuszczu ze smażenia podsmażyć cebulę pokrojoną w kostkę. Potem dodać paprykę posiekaną w paseczki i drobno pokrojoną papryczkę. Dusić około 5 minut.

Krok 3

Dodać pieczarki pokrojone w półplasterki i cukinię pokrojoną w kostkę. Dusić kolejne 5 minut.

Krok 4

Do warzyw dodać 1 szklankę wody, przyprawy i mięso. Dusić do miękkości. Przed końcem dodać śmietanę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Udka w papryce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Udka w papryce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Udka w papryce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Udka w papryce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Udka w papryce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Udka w papryce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Udka w papryce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Udka w papryce - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Saltimbocca
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej