
Składniki
2 sztuki
150 gramów
2 łyżki
0.5 łyżeczki
2 łyżki
4 sztuki
0.5 łyżeczki
0.5 łyżeczki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1.5 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Udka podzielić na pół. Posypać przyprawą do mięs i obsmażyć na oleju na rumiano. Wyjąć.
Krok 2
Na tłuszczu ze smażenia podsmażyć cebulę pokrojoną w kostkę. Potem dodać paprykę posiekaną w paseczki i drobno pokrojoną papryczkę. Dusić około 5 minut.
Krok 3
Dodać pieczarki pokrojone w półplasterki i cukinię pokrojoną w kostkę. Dusić kolejne 5 minut.
Krok 4
Do warzyw dodać 1 szklankę wody, przyprawy i mięso. Dusić do miękkości. Przed końcem dodać śmietanę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Przez wielu szefów kuchni zaliczane są do najsmaczniejszych warzyw. Ich delikatny smak i chrupiąca konsystencja doskonale współgrają z wieloma, różnorodnymi produktami. Sprawdźcie, z czym podawać szparagi, by zachwycały najbardziej wybredne podniebienia.
Czytaj więcejJest o nich głośno, gdy tylko pojawiają się na straganach i sklepowych. Trudno im się oprzeć. Brzmi jak opis najnowszej letniej kolekcji ubrań z modowego żurnala? Nic bardziej mylnego! Mowa o truskawach! Lubią wyznaczać trendy – zwłaszcza te kulinarne. Chodzą pogłoski, że prawdziwe z nich kokietki! Jedno jest pewne – swoim urokiem i wdziękiem wypełnią przestrzeń Twojej kuchni.
Czytaj więcej