
Składniki
2 sztuki
150 gramów
2 łyżki
0.5 łyżeczki
2 łyżki
4 sztuki
0.5 łyżeczki
0.5 łyżeczki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1.5 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Udka podzielić na pół. Posypać przyprawą do mięs i obsmażyć na oleju na rumiano. Wyjąć.
Krok 2
Na tłuszczu ze smażenia podsmażyć cebulę pokrojoną w kostkę. Potem dodać paprykę posiekaną w paseczki i drobno pokrojoną papryczkę. Dusić około 5 minut.
Krok 3
Dodać pieczarki pokrojone w półplasterki i cukinię pokrojoną w kostkę. Dusić kolejne 5 minut.
Krok 4
Do warzyw dodać 1 szklankę wody, przyprawy i mięso. Dusić do miękkości. Przed końcem dodać śmietanę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej