Udka w papryce

Autor: Ewa Żuraw

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

150 gramów

2 łyżki

0.5 łyżeczki

2 łyżki

4 sztuki

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

1.5 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Udka podzielić na pół. Posypać przyprawą do mięs i obsmażyć na oleju na rumiano. Wyjąć.

Krok 2

Na tłuszczu ze smażenia podsmażyć cebulę pokrojoną w kostkę. Potem dodać paprykę posiekaną w paseczki i drobno pokrojoną papryczkę. Dusić około 5 minut.

Krok 3

Dodać pieczarki pokrojone w półplasterki i cukinię pokrojoną w kostkę. Dusić kolejne 5 minut.

Krok 4

Do warzyw dodać 1 szklankę wody, przyprawy i mięso. Dusić do miękkości. Przed końcem dodać śmietanę.

0

Opinie o przepisie

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej