Udka duszone na patelni z papryką - szybki przepis | Przepisy.pl

Udka w papryce

Autor: Ewa Żuraw

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

1.5 sztuki

1 sztuka

4 sztuki

150 gramów

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

2 łyżki

2 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Udka podzielić na pół. Posypać przyprawą do mięs i obsmażyć na oleju na rumiano. Wyjąć.

Krok 2

Na tłuszczu ze smażenia podsmażyć cebulę pokrojoną w kostkę. Potem dodać paprykę posiekaną w paseczki i drobno pokrojoną papryczkę. Dusić około 5 minut.

Krok 3

Dodać pieczarki pokrojone w półplasterki i cukinię pokrojoną w kostkę. Dusić kolejne 5 minut.

Krok 4

Do warzyw dodać 1 szklankę wody, przyprawy i mięso. Dusić do miękkości. Przed końcem dodać śmietanę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Udka w papryce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Udka w papryce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Udka w papryce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Udka w papryce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Udka w papryce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Udka w papryce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Udka w papryce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej