Gyros przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gyros

Autor: Katarzyna Skrzypczak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

9 łyżek

4 sztuki

4 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka kroimy w kostkę i smażymy na oleju posypując przyprawą, odstawiamy do wystudzenia.

Krok 2

Jajka gotujemy na twardo i również odstawiamy do wystudzenia. Pozostałe warzywa kroimy w niewielką kostkę takie jak: ogórki kiszone, jajka, pomidor i kapustę pekińską gdy jest obrudzona to myjemy i wtedy szatkujemy.

Krok 3

Bierzemy szklane okrągłe naczynie i układamy warstwami. Na początek kładziemy odrobinę kurczaka na to polewamy ketchupem ilość według uznania, na to kapustę pekińską, 3 łyżki majonezu, ogórki kiszone, puszkę kukurydzy, Ketchup, 3 łyżki majonezu, resztę kurczaka, Ketchup, jajka, pomidor, Ketchup, kapustę pekińską i 3 łyżki majonezu.

Krok 4

Tak przygotowanego gyrosa wstawiamy do lodówki na godzinę by wszystkie składniki przeszły aromatem. Po godzinie można wyciągnąć i gotowe do spożycia. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gyros  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gyros  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gyros  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gyros  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gyros  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gyros  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gyros  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gyros  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej