
Składniki
4 sztuki
1 sztuka
9 łyżek
4 sztuki
4 sztuki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś z kurczaka kroimy w kostkę i smażymy na oleju posypując przyprawą, odstawiamy do wystudzenia.
Krok 2
Jajka gotujemy na twardo i również odstawiamy do wystudzenia. Pozostałe warzywa kroimy w niewielką kostkę takie jak: ogórki kiszone, jajka, pomidor i kapustę pekińską gdy jest obrudzona to myjemy i wtedy szatkujemy.
Krok 3
Bierzemy szklane okrągłe naczynie i układamy warstwami. Na początek kładziemy odrobinę kurczaka na to polewamy ketchupem ilość według uznania, na to kapustę pekińską, 3 łyżki majonezu, ogórki kiszone, puszkę kukurydzy, Ketchup, 3 łyżki majonezu, resztę kurczaka, Ketchup, jajka, pomidor, Ketchup, kapustę pekińską i 3 łyżki majonezu.
Krok 4
Tak przygotowanego gyrosa wstawiamy do lodówki na godzinę by wszystkie składniki przeszły aromatem. Po godzinie można wyciągnąć i gotowe do spożycia. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej