Gyros przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gyros

Autor: Katarzyna Skrzypczak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

9 łyżek

4 sztuki

4 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka kroimy w kostkę i smażymy na oleju posypując przyprawą, odstawiamy do wystudzenia.

Krok 2

Jajka gotujemy na twardo i również odstawiamy do wystudzenia. Pozostałe warzywa kroimy w niewielką kostkę takie jak: ogórki kiszone, jajka, pomidor i kapustę pekińską gdy jest obrudzona to myjemy i wtedy szatkujemy.

Krok 3

Bierzemy szklane okrągłe naczynie i układamy warstwami. Na początek kładziemy odrobinę kurczaka na to polewamy ketchupem ilość według uznania, na to kapustę pekińską, 3 łyżki majonezu, ogórki kiszone, puszkę kukurydzy, Ketchup, 3 łyżki majonezu, resztę kurczaka, Ketchup, jajka, pomidor, Ketchup, kapustę pekińską i 3 łyżki majonezu.

Krok 4

Tak przygotowanego gyrosa wstawiamy do lodówki na godzinę by wszystkie składniki przeszły aromatem. Po godzinie można wyciągnąć i gotowe do spożycia. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gyros  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gyros  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gyros  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gyros  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gyros  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gyros  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gyros  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gyros  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej