
Składniki
4 sztuki
1 sztuka
9 łyżek
4 sztuki
4 sztuki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś z kurczaka kroimy w kostkę i smażymy na oleju posypując przyprawą, odstawiamy do wystudzenia.
Krok 2
Jajka gotujemy na twardo i również odstawiamy do wystudzenia. Pozostałe warzywa kroimy w niewielką kostkę takie jak: ogórki kiszone, jajka, pomidor i kapustę pekińską gdy jest obrudzona to myjemy i wtedy szatkujemy.
Krok 3
Bierzemy szklane okrągłe naczynie i układamy warstwami. Na początek kładziemy odrobinę kurczaka na to polewamy ketchupem ilość według uznania, na to kapustę pekińską, 3 łyżki majonezu, ogórki kiszone, puszkę kukurydzy, Ketchup, 3 łyżki majonezu, resztę kurczaka, Ketchup, jajka, pomidor, Ketchup, kapustę pekińską i 3 łyżki majonezu.
Krok 4
Tak przygotowanego gyrosa wstawiamy do lodówki na godzinę by wszystkie składniki przeszły aromatem. Po godzinie można wyciągnąć i gotowe do spożycia. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej