Gyros przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gyros

Autor: Katarzyna Skrzypczak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

9 łyżek

4 sztuki

4 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka kroimy w kostkę i smażymy na oleju posypując przyprawą, odstawiamy do wystudzenia.

Krok 2

Jajka gotujemy na twardo i również odstawiamy do wystudzenia. Pozostałe warzywa kroimy w niewielką kostkę takie jak: ogórki kiszone, jajka, pomidor i kapustę pekińską gdy jest obrudzona to myjemy i wtedy szatkujemy.

Krok 3

Bierzemy szklane okrągłe naczynie i układamy warstwami. Na początek kładziemy odrobinę kurczaka na to polewamy ketchupem ilość według uznania, na to kapustę pekińską, 3 łyżki majonezu, ogórki kiszone, puszkę kukurydzy, Ketchup, 3 łyżki majonezu, resztę kurczaka, Ketchup, jajka, pomidor, Ketchup, kapustę pekińską i 3 łyżki majonezu.

Krok 4

Tak przygotowanego gyrosa wstawiamy do lodówki na godzinę by wszystkie składniki przeszły aromatem. Po godzinie można wyciągnąć i gotowe do spożycia. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gyros  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gyros  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gyros  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gyros  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gyros  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gyros  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gyros  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gyros  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej