Gyros z cebulą i oliwkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gyros z cebulą i oliwkami

Autor: Anna Włodarczyk

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 mililitrów

1 opakowanie

4 łyżki

2 sztuki

500 gramów

3 łyżki

3 łyżki

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Karkówkę pokroić w cienkie plastry, cebulę w półplasterki. Przełożyć do miski. Marynatę z fix-u Gyros z sosem paprykowo-ziołowym Knorr rozrobić z 4 łyżkami oleju i 50 ml wody. Wymieszać z mięsem i cebulą. Zostawić na 5 minut.

Krok 2

Sos paprykowo-ziołowy Knorr (II część fix-u) wymieszać z majonezem i ketchupem.

Krok 3

Smażyć karkówkę z cebulą wymieszaną z marynatą przez ok. 15-20 minut. Pod koniec smażenia dodać czarne oliwki.

Krok 4

Podawać z chlebkiem pita lub pszenną bułką oraz lekką sałatką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gyros z cebulą i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gyros z cebulą i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gyros z cebulą i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gyros z cebulą i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gyros z cebulą i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gyros z cebulą i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gyros z cebulą i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gyros z cebulą i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej