
Składniki
500 gramów
2 sztuki
100 gramów
4 łyżki
50 mililitrów
3 łyżki
3 łyżki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Karkówkę pokroić w cienkie plastry, cebulę w półplasterki. Przełożyć do miski. Marynatę z fix-u Gyros z sosem paprykowo-ziołowym Knorr rozrobić z 4 łyżkami oleju i 50 ml wody. Wymieszać z mięsem i cebulą. Zostawić na 5 minut.
Krok 2
Sos paprykowo-ziołowy Knorr (II część fix-u) wymieszać z majonezem i ketchupem.
Krok 3
Smażyć karkówkę z cebulą wymieszaną z marynatą przez ok. 15-20 minut. Pod koniec smażenia dodać czarne oliwki.
Krok 4
Podawać z chlebkiem pita lub pszenną bułką oraz lekką sałatką.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Gyros z sosem paprykowo-ziołowym Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuWiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej