Gyros z cebulą i oliwkami przepis – Zobacz na przepisy.pl

Gyros z cebulą i oliwkami

Autor: Anna Włodarczyk

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

2 sztuki

100 gramów

4 łyżki

50 mililitrów

3 łyżki

3 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Karkówkę pokroić w cienkie plastry, cebulę w półplasterki. Przełożyć do miski. Marynatę z fix-u Gyros z sosem paprykowo-ziołowym Knorr rozrobić z 4 łyżkami oleju i 50 ml wody. Wymieszać z mięsem i cebulą. Zostawić na 5 minut.

Krok 2

Sos paprykowo-ziołowy Knorr (II część fix-u) wymieszać z majonezem i ketchupem.

Krok 3

Smażyć karkówkę z cebulą wymieszaną z marynatą przez ok. 15-20 minut. Pod koniec smażenia dodać czarne oliwki.

Krok 4

Podawać z chlebkiem pita lub pszenną bułką oraz lekką sałatką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gyros z cebulą i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gyros z cebulą i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gyros z cebulą i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gyros z cebulą i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gyros z cebulą i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gyros z cebulą i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gyros z cebulą i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej