Gyros w tortilli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gyros w tortilli

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

4

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

25 osób wydrukowało

Pobierz pdf

56 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

3 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

30 mililitrów

2 łyżki

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokroić w cienkie paski. Wlać olej, dodać zawartość większej torebki , wymieszać.

Krok 2

Cebule pokroić w piórka, paprykę w kostkę, czosnek posiekać. Rozgrzać patelnię, dodać mięso z marynatą, obsmażyć, dodać cebule, czosnek i paprykę. Smażyć razem kilka minut cały czas mieszając.

Krok 3

Tortillę podgrzać z obu stron na suchej patelni. Na każdy placek położyć cześć nadzienia gyrosa, zawinąć. Podawać z sosem zrobionym z połączenia zawartości małej saszetki z majonezem i śmietaną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gyros w tortilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gyros w tortilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gyros w tortilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gyros w tortilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gyros w tortilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gyros w tortilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gyros w tortilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gyros w tortilli - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej