Gyros w tortilli

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

4

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

40 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

1 łyżka

30 mililitrów

1 sztuka

2 łyżki

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokroić w cienkie paski. Wlać olej, dodać zawartość większej torebki , wymieszać.

Krok 2

Cebule pokroić w piórka, paprykę w kostkę, czosnek posiekać. Rozgrzać patelnię, dodać mięso z marynatą, obsmażyć, dodać cebule, czosnek i paprykę. Smażyć razem kilka minut cały czas mieszając.

Krok 3

Tortillę podgrzać z obu stron na suchej patelni. Na każdy placek położyć cześć nadzienia gyrosa, zawinąć. Podawać z sosem zrobionym z połączenia zawartości małej saszetki z majonezem i śmietaną.

0

Opinie o przepisie

Fix Gyros z sosem paprykowo-ziołowym Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Fix Gyros z sosem paprykowo-ziołowym Knorr

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej