Gyros w tortilli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gyros w tortilli

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

4

5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

21 osób wydrukowało

Pobierz pdf

46 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

3 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

30 mililitrów

2 łyżki

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokroić w cienkie paski. Wlać olej, dodać zawartość większej torebki , wymieszać.

Krok 2

Cebule pokroić w piórka, paprykę w kostkę, czosnek posiekać. Rozgrzać patelnię, dodać mięso z marynatą, obsmażyć, dodać cebule, czosnek i paprykę. Smażyć razem kilka minut cały czas mieszając.

Krok 3

Tortillę podgrzać z obu stron na suchej patelni. Na każdy placek położyć cześć nadzienia gyrosa, zawinąć. Podawać z sosem zrobionym z połączenia zawartości małej saszetki z majonezem i śmietaną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gyros w tortilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gyros w tortilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gyros w tortilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gyros w tortilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gyros w tortilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gyros w tortilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gyros w tortilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gyros w tortilli - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej