Gulasz gyros z indyka przepis – Zobacz na przepisy.pl

Gulasz gyros z indyka

Autor: Izabella Kulińska

ratingratingratingratingrating

2

7 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

42 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

60 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

750 gramów

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

3 łyżki

1 sztuka

1.5 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj, osusz i pokrój na kawałki. Cebulę, czosnek i papryczkę oczyść, pokrój wszystko drobno.

Krok 2

W rondlu rozgrzej bardzo mocno masło, wrzuć kawałki mięsa i smaż aż lekko się zrumieni. Dodaj cebulę, czosnek i papryczkę, smaż dalej na silnym ogniu prze kilka minut, mieszaj.

Krok 3

Wlej ok. 1 szklanki gorącej wody i dosyp Fix Knorr. Duś całość ok. 45 - 60 minut aż mięso będzie miękkie. Na koniec dodać sos pieczeniowy, wymieszaj dokładnie i zagotuj .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz gyros z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz gyros z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz gyros z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz gyros z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz gyros z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz gyros z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz gyros z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej