Gulasz gyros z indyka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz gyros z indyka

Autor: Izabella Kulińska

ratingratingratingratingrating

2

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

49 osób wydrukowało

Pobierz pdf

80 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

750 gramów

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

3 łyżki

1 sztuka

1.5 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj, osusz i pokrój na kawałki. Cebulę, czosnek i papryczkę oczyść, pokrój wszystko drobno.

Krok 2

W rondlu rozgrzej bardzo mocno masło, wrzuć kawałki mięsa i smaż aż lekko się zrumieni. Dodaj cebulę, czosnek i papryczkę, smaż dalej na silnym ogniu prze kilka minut, mieszaj.

Krok 3

Wlej ok. 1 szklanki gorącej wody i dosyp Fix Knorr. Duś całość ok. 45 - 60 minut aż mięso będzie miękkie. Na koniec dodać sos pieczeniowy, wymieszaj dokładnie i zagotuj .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz gyros z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz gyros z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz gyros z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz gyros z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz gyros z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz gyros z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz gyros z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz gyros z indyka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej