Gulasz gyros z indyka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz gyros z indyka

Autor: Izabella Kulińska

ratingratingratingratingrating

2

7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

49 osób wydrukowało

Pobierz pdf

77 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

750 gramów

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

3 łyżki

1 sztuka

1.5 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj, osusz i pokrój na kawałki. Cebulę, czosnek i papryczkę oczyść, pokrój wszystko drobno.

Krok 2

W rondlu rozgrzej bardzo mocno masło, wrzuć kawałki mięsa i smaż aż lekko się zrumieni. Dodaj cebulę, czosnek i papryczkę, smaż dalej na silnym ogniu prze kilka minut, mieszaj.

Krok 3

Wlej ok. 1 szklanki gorącej wody i dosyp Fix Knorr. Duś całość ok. 45 - 60 minut aż mięso będzie miękkie. Na koniec dodać sos pieczeniowy, wymieszaj dokładnie i zagotuj .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz gyros z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz gyros z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz gyros z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz gyros z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz gyros z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz gyros z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz gyros z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz gyros z indyka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!

Czytaj więcej

Łagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!

Czytaj więcej