
Składniki
750 gramów
2 sztuki
2 sztuki
1 sztuka
3 łyżki
1 sztuka
1.5 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso umyj, osusz i pokrój na kawałki. Cebulę, czosnek i papryczkę oczyść, pokrój wszystko drobno.
Krok 2
W rondlu rozgrzej bardzo mocno masło, wrzuć kawałki mięsa i smaż aż lekko się zrumieni. Dodaj cebulę, czosnek i papryczkę, smaż dalej na silnym ogniu prze kilka minut, mieszaj.
Krok 3
Wlej ok. 1 szklanki gorącej wody i dosyp Fix Knorr. Duś całość ok. 45 - 60 minut aż mięso będzie miękkie. Na koniec dodać sos pieczeniowy, wymieszaj dokładnie i zagotuj .
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Gyros z sosem paprykowo-ziołowym Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej