
Składniki
750 gramów
2 sztuki
2 sztuki
1 sztuka
3 łyżki
1 sztuka
1.5 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso umyj, osusz i pokrój na kawałki. Cebulę, czosnek i papryczkę oczyść, pokrój wszystko drobno.
Krok 2
W rondlu rozgrzej bardzo mocno masło, wrzuć kawałki mięsa i smaż aż lekko się zrumieni. Dodaj cebulę, czosnek i papryczkę, smaż dalej na silnym ogniu prze kilka minut, mieszaj.
Krok 3
Wlej ok. 1 szklanki gorącej wody i dosyp Fix Knorr. Duś całość ok. 45 - 60 minut aż mięso będzie miękkie. Na koniec dodać sos pieczeniowy, wymieszaj dokładnie i zagotuj .
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Gyros z sosem paprykowo-ziołowym Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuSzlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej

































