Gulasz z indyka z papryką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz z indyka z papryką

Autor: Piotrek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

3 szczypty

3 szczypty

100 mililitrów

1 sztuka

2 szczypty

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na oleju podsmażamy mięso z indyka pokrojone w grubą kostkę i posiekaną cebulkę, nastepnie doprawiamy solą i kolorowym pieprzem. Podlewamy wrzącą wodą, dodajemy bulionetkę pieczeniową i dusimy do miękkości.

Krok 2

W rondelku na 1/2 łyżeczce oleju lekko podsmażamy paprykę pokrojoną w kostkę, tak by nie straciła swojej kruchości. Nastepnie dodajemy ją do miękkiego indyka.

Krok 3

Doprawiamy suszonymi pomidorami, wlewamy śmietanę i chwilkę dusimy na małym ogniu. Podajemy z ryżem ugotowanym na sypko.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz z indyka z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz z indyka z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz z indyka z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz z indyka z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz z indyka z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz z indyka z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz z indyka z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz z indyka z papryką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Gulasz z dyni
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej