Gulasz z indyka z papryką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz z indyka z papryką

Autor: Piotrek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

3 szczypty

3 szczypty

100 mililitrów

1 sztuka

2 szczypty

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na oleju podsmażamy mięso z indyka pokrojone w grubą kostkę i posiekaną cebulkę, nastepnie doprawiamy solą i kolorowym pieprzem. Podlewamy wrzącą wodą, dodajemy bulionetkę pieczeniową i dusimy do miękkości.

Krok 2

W rondelku na 1/2 łyżeczce oleju lekko podsmażamy paprykę pokrojoną w kostkę, tak by nie straciła swojej kruchości. Nastepnie dodajemy ją do miękkiego indyka.

Krok 3

Doprawiamy suszonymi pomidorami, wlewamy śmietanę i chwilkę dusimy na małym ogniu. Podajemy z ryżem ugotowanym na sypko.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz z indyka z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz z indyka z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz z indyka z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz z indyka z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz z indyka z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz z indyka z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz z indyka z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz z indyka z papryką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!

Czytaj więcej

Łagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!

Czytaj więcej