Składniki
1 kilogram
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
3 szczypty
3 szczypty
100 mililitrów
1 sztuka
2 szczypty
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na oleju podsmażamy mięso z indyka pokrojone w grubą kostkę i posiekaną cebulkę, nastepnie doprawiamy solą i kolorowym pieprzem. Podlewamy wrzącą wodą, dodajemy bulionetkę pieczeniową i dusimy do miękkości.
Krok 2
W rondelku na 1/2 łyżeczce oleju lekko podsmażamy paprykę pokrojoną w kostkę, tak by nie straciła swojej kruchości. Nastepnie dodajemy ją do miękkiego indyka.
Krok 3
Doprawiamy suszonymi pomidorami, wlewamy śmietanę i chwilkę dusimy na małym ogniu. Podajemy z ryżem ugotowanym na sypko.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej