Gulasz z fasolką szparagową i warzywami
łatwe
7153 osoby zapisały

Składniki
500 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
250 gramów
1 łyżka
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój mięso w kostkę, Posiekaj cebulę w drobną kostkę. Oczyść papryki i pokrój na kawałki. Obierz i pokrój marchewki na plasterki. Odetnij końcówki i pokrój fasolkę na pół.
Krok 2
Przesmaż mięso na patelni z 1 łyżką oleju równomiernie, na brązowo. Odłóż na talerz. Dodaj 2 łyżki oleju i smaż warzywa, mieszając przez ok. 5 minut na średnim ogniu. Dodaj 300 ml wody i zawartość opakowania Naturalnie smaczne Gulasz Knorr.
Krok 3
Wymieszaj, doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj pod przykryciem na niewielkim ogniu przez ok. 45 minut lub dłużej, aż do momentu gdy mięso będzie miękkie. Dodaj wody jeżeli potrzeba. Podawaj z natką pietruszki.

Dobra rada:
Dodaj do gulaszu 2 łyżki kwaśnej śmietany lub gęstego jogurtu aby uzyskać kremowy sos.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Gulasz z fasolką szparagową i warzywami
Szukasz pomysłu na pyszne, szybkie danie, chcąc nieco odmienić monotonne menu obiadowe? Mamy coś dla ciebie! To gulasz z fasolką szparagową i innymi warzywami, który zachwyci cię ciekawą kompozycją smakową i łatwością przygotowania. Danie, jak sama nazwa wskazuje, nawiązuje bezpośrednio do kuchni węgierskiej, w której gulasz z fasolki szparagowej jest jedną z ważniejszych potraw, serwowanych nie tylko na co dzień, ale i podczas wyjątkowych okazji. Nie pozostaje nic innego, jak tylko zrobić niezbędne zakupy i rozpocząć gotowanie pysznego gulaszu!
Dla kogo?
Gulasz z fasolki szparagowej jest propozycją dla każdego miłośnika dań jednogarnkowych, zawierających – oprócz mięsa – sporą porcję warzyw.
Na jaką okazję?
Przede wszystkim na codzienny obiad! Zupa gulaszowa z fasolką szparagową idealnie wpisuje się również w menu kolacyjne. Nie zapomnijcie o przepisie, gdy planujecie domową imprezę – gulasz jest świetnym pomysłem na gorące danie.
Czy wiesz, że?
Nazwa węgierskiego gulaszu pochodzi bezpośrednio od wypasających bydło pasterzy. Osoba trudniąca się tą profesją określana była jako gulyas, dlatego też potrawę, jaką przyrządzano podczas wypasu, nazwano gulaszem.
Dla urozmaicenia:
Jeśli chcesz, aby sos mięsno – warzywny miał kremową konsystencję, do gulaszu z fasolką szparagową dodaj 2 łyżki kwaśnej śmietany lub gęstego jogurtu naturalnego. Smacznym elementem dania jest także świeża natka pietruszki, którą obficie posyp potrawę tuż przed podaniem.