Gulasz z fasolką szparagową i warzywami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

208

1326 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2418 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4853 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

250 gramów

1 łyżka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój mięso w kostkę, Posiekaj cebulę w drobną kostkę. Oczyść papryki i pokrój na kawałki. Obierz i pokrój marchewki na plasterki. Odetnij końcówki i pokrój fasolkę na pół.

Krok 2

Przesmaż mięso na patelni z 1 łyżką oleju równomiernie, na brązowo. Odłóż na talerz. Dodaj 2 łyżki oleju i smaż warzywa, mieszając przez ok. 5 minut na średnim ogniu. Dodaj 300 ml wody i zawartość opakowania Naturalnie smaczne Gulasz Knorr.

Krok 3

Wymieszaj, doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj pod przykryciem na niewielkim ogniu przez ok. 45 minut lub dłużej, aż do momentu gdy mięso będzie miękkie. Dodaj wody jeżeli potrzeba. Podawaj z natką pietruszki.

przepisy.pl

Dobra rada:

Dodaj do gulaszu 2 łyżki kwaśnej śmietany lub gęstego jogurtu aby uzyskać kremowy sos.

47

Opinie o przepisie

  • Sylwia Jurkowska

    Sylwia Jurkowska

    Nie byłabym sobą gdybym nie zrobiła po swojemu więc najpierw usmazylam mięso by było miękkie potem dodałam smażone warzywa (3 rodzaje fasolki żółta, zielona i fioletowa) wraz z kiełbasa danie pycha polecam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Jadczak

    Anna Jadczak

    dobre

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Czeslawa Krebs-Makula

    Czeslawa Krebs-Makula

    Super, smaczne i zdrowe.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zofia Bialon

    Zofia Bialon

    Super danie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Katarzyna Indyka

    Katarzyna Indyka

    łatwy i bardzo smaczny przepis, podaje z kasza gryczana i tak swietnie smakuje

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Artecka

    Barbara Artecka

    Knorr polecam zawsze ale nie do letniej polskiej kuchni.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Artecka

    Barbara Artecka

    Panie Januszu! Sprobuje, ale to juz nie bedzie polskie lato , chociaz receptura przednia!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Artecka

    Barbara Artecka

    I dzisiaj tez tradycyjnie bylo. Kalafiorek z jajeczkiem. Miecho jemy w domu.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Pasbusia Tur

    Pasbusia Tur

    obiecałam sobie bez glutaminianów sudu i innych... jeść co zamiast tego Naturalnie smacznie Knorr polecacie?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Elzbieta Smektala

    Elzbieta Smektala

    Fasolka super z buleczka i jajko sadzone i ziemniaki z koperkiem

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bolesław Morys

    Bolesław Morys

    Podobno na temat smaków się nie dyskutuje ale dobrze wiedzieć że i tak można dzięki.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Janusz Andrzej Adamczewski

    Janusz Andrzej Adamczewski

    Robię to od dawna. Dodaję jeszcze pieczarki, pędy bambusa ( oczywiście sól, pieprz do smaku ) przecier pomidorowy i słodką paprykę

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krzysztof Chawziuk

    Krzysztof Chawziuk

    Na Krajnie w płn Wielkopolsce jajko sadzone do fasolki też popularne.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bożena Fijałkowska

    Bożena Fijałkowska

    super, będę już wiedziała co zrobić z zielona fasolką szparagową :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Artecka

    Barbara Artecka

    Podobno Poludniowe Podlasie teraz.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Artecka

    Barbara Artecka

    Obowiazkowo kefirek!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krystyna Kubica

    Krystyna Kubica

    Plus kefirek☺

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bolesław Morys

    Bolesław Morys

    Fasolka szparagowa maślana ,tarta bułeczka super ale jajko sadzone?.jaki to region?.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Aleksandra Antkowiak

    Aleksandra Antkowiak

    Robiłam. Wszystkim smakował

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Dorota Rein-Kałamuniak

    Dorota Rein-Kałamuniak

    Wygląda apetycznie :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Joanna Żak

    Joanna Żak

    Smacznego, zawitam w przyszłym tygodniu.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Artecka

    Barbara Artecka

    A u nas dzisiaj tradycyjnie. Fasola szparagowa maslana z tarta buleczka na masle i sadzonym jajeczkiem. Pycha!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Basia Mach

    Basia Mach

    przetestuje

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wiesława Karczewska

    Wiesława Karczewska

    pyszne . polecam:)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna

    Anna

    Najpierw mam przysmażyć mięsko, ściągnąć je z patelni - przysmażyć warzywa, a w którym momencie mam z powrotem dodać mięso?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krystian Luiza Steckiewicz

    Krystian Luiza Steckiewicz

    Dziękujemy

    Odpowiedz Odpowiedz
  • przepisy.pl

    przepisy.pl

    Krystian Luiza, super! :3

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marek Tabak

    Marek Tabak

    Dodaję szklankę czerwonego wina. rewelacja!!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Szugalska

    Anna Szugalska

    Tak ale te warzywa może lepiej na koniec dodać one nie potrzebują tyle gotowania co wołowina

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zdzisława Kruczkowska

    Zdzisława Kruczkowska

    <3

    Odpowiedz Odpowiedz
Pokaż więcej komentarzy

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz z fasolką szparagową i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz z fasolką szparagową i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz z fasolką szparagową i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz z fasolką szparagową i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz z fasolką szparagową i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz z fasolką szparagową i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz z fasolką szparagową i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Naturalnie smaczne Gulasz Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Naturalnie smaczne Gulasz Knorr

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Gulasz z fasolką szparagową i warzywamiGulasz z fasolką szparagową i warzywami

Wołowina i warzywa duszone razem w aromatycznym sosie to dobry pomysł na nieskomplikowany domowy obiad.