Gulasz z fasolką szparagową i warzywami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

222

1354 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2459 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5081 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

250 gramów

1 łyżka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój mięso w kostkę, Posiekaj cebulę w drobną kostkę. Oczyść papryki i pokrój na kawałki. Obierz i pokrój marchewki na plasterki. Odetnij końcówki i pokrój fasolkę na pół.

Krok 2

Przesmaż mięso na patelni z 1 łyżką oleju równomiernie, na brązowo. Odłóż na talerz. Dodaj 2 łyżki oleju i smaż warzywa, mieszając przez ok. 5 minut na średnim ogniu. Dodaj 300 ml wody i zawartość opakowania Naturalnie smaczne Gulasz Knorr.

Krok 3

Wymieszaj, doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj pod przykryciem na niewielkim ogniu przez ok. 45 minut lub dłużej, aż do momentu gdy mięso będzie miękkie. Dodaj wody jeżeli potrzeba. Podawaj z natką pietruszki.

przepisy.pl

Dobra rada:

Dodaj do gulaszu 2 łyżki kwaśnej śmietany lub gęstego jogurtu aby uzyskać kremowy sos.

47

Opinie o przepisie

  • Sylwia Jurkowska

    Sylwia Jurkowska , 22.08.2019

    Nie byłabym sobą gdybym nie zrobiła po swojemu więc najpierw usmazylam mięso by było miękkie potem dodałam smażone warzywa (3 rodzaje fasolki żółta, zielona i fioletowa) wraz z kiełbasa danie pycha polecam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Jadczak

    Anna Jadczak , 04.11.2016

    dobre

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Czeslawa Krebs-Makula

    Czeslawa Krebs-Makula , 11.08.2016

    Super, smaczne i zdrowe.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zofia Bialon

    Zofia Bialon , 10.08.2016

    Super danie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Katarzyna Indyka

    Katarzyna Indyka , 28.07.2016

    łatwy i bardzo smaczny przepis, podaje z kasza gryczana i tak swietnie smakuje

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Artecka

    Barbara Artecka , 26.07.2016

    Knorr polecam zawsze ale nie do letniej polskiej kuchni.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Artecka

    Barbara Artecka , 26.07.2016

    Panie Januszu! Sprobuje, ale to juz nie bedzie polskie lato , chociaz receptura przednia!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Artecka

    Barbara Artecka , 26.07.2016

    I dzisiaj tez tradycyjnie bylo. Kalafiorek z jajeczkiem. Miecho jemy w domu.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Pasbusia Tur

    Pasbusia Tur , 25.07.2016

    obiecałam sobie bez glutaminianów sudu i innych... jeść co zamiast tego Naturalnie smacznie Knorr polecacie?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Elzbieta Smektala

    Elzbieta Smektala , 25.07.2016

    Fasolka super z buleczka i jajko sadzone i ziemniaki z koperkiem

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bolesław Morys

    Bolesław Morys , 25.07.2016

    Podobno na temat smaków się nie dyskutuje ale dobrze wiedzieć że i tak można dzięki.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Janusz Andrzej Adamczewski

    Janusz Andrzej Adamczewski , 25.07.2016

    Robię to od dawna. Dodaję jeszcze pieczarki, pędy bambusa ( oczywiście sól, pieprz do smaku ) przecier pomidorowy i słodką paprykę

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krzysztof Chawziuk

    Krzysztof Chawziuk , 25.07.2016

    Na Krajnie w płn Wielkopolsce jajko sadzone do fasolki też popularne.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bożena Fijałkowska

    Bożena Fijałkowska , 25.07.2016

    super, będę już wiedziała co zrobić z zielona fasolką szparagową :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Artecka

    Barbara Artecka , 25.07.2016

    Podobno Poludniowe Podlasie teraz.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Artecka

    Barbara Artecka , 25.07.2016

    Obowiazkowo kefirek!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krystyna Kubica

    Krystyna Kubica , 25.07.2016

    Plus kefirek☺

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bolesław Morys

    Bolesław Morys , 25.07.2016

    Fasolka szparagowa maślana ,tarta bułeczka super ale jajko sadzone?.jaki to region?.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Aleksandra Antkowiak

    Aleksandra Antkowiak , 25.07.2016

    Robiłam. Wszystkim smakował

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Dorota Rein-Kałamuniak

    Dorota Rein-Kałamuniak , 25.07.2016

    Wygląda apetycznie :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Joanna Żak

    Joanna Żak , 25.07.2016

    Smacznego, zawitam w przyszłym tygodniu.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Artecka

    Barbara Artecka , 25.07.2016

    A u nas dzisiaj tradycyjnie. Fasola szparagowa maslana z tarta buleczka na masle i sadzonym jajeczkiem. Pycha!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Basia Mach

    Basia Mach , 25.07.2016

    przetestuje

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wiesława Karczewska

    Wiesława Karczewska , 20.07.2016

    pyszne . polecam:)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna

    Anna , 12.07.2016

    Najpierw mam przysmażyć mięsko, ściągnąć je z patelni - przysmażyć warzywa, a w którym momencie mam z powrotem dodać mięso?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krystian Luiza Steckiewicz

    Krystian Luiza Steckiewicz , 05.06.2016

    Dziękujemy

    Odpowiedz Odpowiedz
  • przepisy.pl

    przepisy.pl , 05.06.2016

    Krystian Luiza, super! :3

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marek Tabak

    Marek Tabak , 04.06.2016

    Dodaję szklankę czerwonego wina. rewelacja!!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Szugalska

    Anna Szugalska , 04.06.2016

    Tak ale te warzywa może lepiej na koniec dodać one nie potrzebują tyle gotowania co wołowina

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zdzisława Kruczkowska

    Zdzisława Kruczkowska , 04.06.2016

    <3

    Odpowiedz Odpowiedz
Pokaż więcej komentarzy

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz z fasolką szparagową i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz z fasolką szparagową i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz z fasolką szparagową i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz z fasolką szparagową i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz z fasolką szparagową i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz z fasolką szparagową i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz z fasolką szparagową i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Gulasz wołowy
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Gulasz z fasolką szparagową i warzywamiGulasz z fasolką szparagową i warzywami

Wołowina i warzywa duszone razem w aromatycznym sosie to dobry pomysł na nieskomplikowany domowy obiad.