Gulasz z fasolką szparagową i warzywami
łatwe
5368 osób zapisało
Składniki
500 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
250 gramów
1 łyżka
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój mięso w kostkę, Posiekaj cebulę w drobną kostkę. Oczyść papryki i pokrój na kawałki. Obierz i pokrój marchewki na plasterki. Odetnij końcówki i pokrój fasolkę na pół.
Krok 2
Przesmaż mięso na patelni z 1 łyżką oleju równomiernie, na brązowo. Odłóż na talerz. Dodaj 2 łyżki oleju i smaż warzywa, mieszając przez ok. 5 minut na średnim ogniu. Dodaj 300 ml wody i zawartość opakowania Naturalnie smaczne Gulasz Knorr.
Krok 3
Wymieszaj, doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj pod przykryciem na niewielkim ogniu przez ok. 45 minut lub dłużej, aż do momentu gdy mięso będzie miękkie. Dodaj wody jeżeli potrzeba. Podawaj z natką pietruszki.
Dobra rada:
Dodaj do gulaszu 2 łyżki kwaśnej śmietany lub gęstego jogurtu aby uzyskać kremowy sos.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Naturalnie smaczne Gulasz Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNa zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Gulasz z fasolką szparagową i warzywami
Wołowina i warzywa duszone razem w aromatycznym sosie to dobry pomysł na nieskomplikowany domowy obiad.