Gulasz z fasolką szparagową i warzywami
łatwe
7053 osoby zapisały

Składniki
500 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
250 gramów
1 łyżka
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój mięso w kostkę, Posiekaj cebulę w drobną kostkę. Oczyść papryki i pokrój na kawałki. Obierz i pokrój marchewki na plasterki. Odetnij końcówki i pokrój fasolkę na pół.
Krok 2
Przesmaż mięso na patelni z 1 łyżką oleju równomiernie, na brązowo. Odłóż na talerz. Dodaj 2 łyżki oleju i smaż warzywa, mieszając przez ok. 5 minut na średnim ogniu. Dodaj 300 ml wody i zawartość opakowania Naturalnie smaczne Gulasz Knorr.
Krok 3
Wymieszaj, doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj pod przykryciem na niewielkim ogniu przez ok. 45 minut lub dłużej, aż do momentu gdy mięso będzie miękkie. Dodaj wody jeżeli potrzeba. Podawaj z natką pietruszki.

Dobra rada:
Dodaj do gulaszu 2 łyżki kwaśnej śmietany lub gęstego jogurtu aby uzyskać kremowy sos.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Gulasz z fasolką szparagową i warzywami
Szukasz pomysłu na pyszne, szybkie danie, chcąc nieco odmienić monotonne menu obiadowe? Mamy coś dla ciebie! To gulasz z fasolką szparagową i innymi warzywami, który zachwyci cię ciekawą kompozycją smakową i łatwością przygotowania. Danie, jak sama nazwa wskazuje, nawiązuje bezpośrednio do kuchni węgierskiej, w której gulasz z fasolki szparagowej jest jedną z ważniejszych potraw, serwowanych nie tylko na co dzień, ale i podczas wyjątkowych okazji. Nie pozostaje nic innego, jak tylko zrobić niezbędne zakupy i rozpocząć gotowanie pysznego gulaszu!
Dla kogo?
Gulasz z fasolki szparagowej jest propozycją dla każdego miłośnika dań jednogarnkowych, zawierających – oprócz mięsa – sporą porcję warzyw.
Na jaką okazję?
Przede wszystkim na codzienny obiad! Zupa gulaszowa z fasolką szparagową idealnie wpisuje się również w menu kolacyjne. Nie zapomnijcie o przepisie, gdy planujecie domową imprezę – gulasz jest świetnym pomysłem na gorące danie.
Czy wiesz, że?
Nazwa węgierskiego gulaszu pochodzi bezpośrednio od wypasających bydło pasterzy. Osoba trudniąca się tą profesją określana była jako gulyas, dlatego też potrawę, jaką przyrządzano podczas wypasu, nazwano gulaszem.
Dla urozmaicenia:
Jeśli chcesz, aby sos mięsno – warzywny miał kremową konsystencję, do gulaszu z fasolką szparagową dodaj 2 łyżki kwaśnej śmietany lub gęstego jogurtu naturalnego. Smacznym elementem dania jest także świeża natka pietruszki, którą obficie posyp potrawę tuż przed podaniem.