Gulasz z fasolką szparagową i warzywami
łatwe
7081 osób zapisało

Składniki
500 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
250 gramów
1 łyżka
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój mięso w kostkę, Posiekaj cebulę w drobną kostkę. Oczyść papryki i pokrój na kawałki. Obierz i pokrój marchewki na plasterki. Odetnij końcówki i pokrój fasolkę na pół.
Krok 2
Przesmaż mięso na patelni z 1 łyżką oleju równomiernie, na brązowo. Odłóż na talerz. Dodaj 2 łyżki oleju i smaż warzywa, mieszając przez ok. 5 minut na średnim ogniu. Dodaj 300 ml wody i zawartość opakowania Naturalnie smaczne Gulasz Knorr.
Krok 3
Wymieszaj, doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj pod przykryciem na niewielkim ogniu przez ok. 45 minut lub dłużej, aż do momentu gdy mięso będzie miękkie. Dodaj wody jeżeli potrzeba. Podawaj z natką pietruszki.

Dobra rada:
Dodaj do gulaszu 2 łyżki kwaśnej śmietany lub gęstego jogurtu aby uzyskać kremowy sos.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Gulasz z fasolką szparagową i warzywami
Szukasz pomysłu na pyszne, szybkie danie, chcąc nieco odmienić monotonne menu obiadowe? Mamy coś dla ciebie! To gulasz z fasolką szparagową i innymi warzywami, który zachwyci cię ciekawą kompozycją smakową i łatwością przygotowania. Danie, jak sama nazwa wskazuje, nawiązuje bezpośrednio do kuchni węgierskiej, w której gulasz z fasolki szparagowej jest jedną z ważniejszych potraw, serwowanych nie tylko na co dzień, ale i podczas wyjątkowych okazji. Nie pozostaje nic innego, jak tylko zrobić niezbędne zakupy i rozpocząć gotowanie pysznego gulaszu!
Dla kogo?
Gulasz z fasolki szparagowej jest propozycją dla każdego miłośnika dań jednogarnkowych, zawierających – oprócz mięsa – sporą porcję warzyw.
Na jaką okazję?
Przede wszystkim na codzienny obiad! Zupa gulaszowa z fasolką szparagową idealnie wpisuje się również w menu kolacyjne. Nie zapomnijcie o przepisie, gdy planujecie domową imprezę – gulasz jest świetnym pomysłem na gorące danie.
Czy wiesz, że?
Nazwa węgierskiego gulaszu pochodzi bezpośrednio od wypasających bydło pasterzy. Osoba trudniąca się tą profesją określana była jako gulyas, dlatego też potrawę, jaką przyrządzano podczas wypasu, nazwano gulaszem.
Dla urozmaicenia:
Jeśli chcesz, aby sos mięsno – warzywny miał kremową konsystencję, do gulaszu z fasolką szparagową dodaj 2 łyżki kwaśnej śmietany lub gęstego jogurtu naturalnego. Smacznym elementem dania jest także świeża natka pietruszki, którą obficie posyp potrawę tuż przed podaniem.