Gulasz z pieca

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

4 sztuki

6 sztuk

1 łyżeczka

0

1 kilogram

0

0

3 łyżki

3 łyżeczki

1 kilogram

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Paprykę oczyść, umyj i pokrój na kawałki. Cebule obierz i pokrój na ćwiartki.

Krok 2

Mięso umyj i pokrój w kostkę. Posól, popieprz i oprósz mąką i chilli.

Krok 3

Smalec rozgrzej na patelni i podsmaż na nim mięso. Wyjmij. Na pozostałym tłuszczu podsmaż cebulę.

Krok 4

Naczynie żaroodporne posmaruj tłuszczem. Układaj w nim warstwami mięso, paprykę, cebulę i obrane ząbki czosnku. Posypuj każda warstwę kminkiem, rozmarynem, solą i słodką papryką. Wstaw do piekarnika i piecz 90 minut w 180 stopniach.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej