Gulasz z pieca przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz z pieca

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 łyżeczka

4 sztuki

2 łyżki

6 sztuk

1 kilogram

3 łyżeczki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Paprykę oczyść, umyj i pokrój na kawałki. Cebule obierz i pokrój na ćwiartki.

Krok 2

Mięso umyj i pokrój w kostkę. Posól, popieprz i oprósz mąką i chilli.

Krok 3

Smalec rozgrzej na patelni i podsmaż na nim mięso. Wyjmij. Na pozostałym tłuszczu podsmaż cebulę.

Krok 4

Naczynie żaroodporne posmaruj tłuszczem. Układaj w nim warstwami mięso, paprykę, cebulę i obrane ząbki czosnku. Posypuj każda warstwę kminkiem, rozmarynem, solą i słodką papryką. Wstaw do piekarnika i piecz 90 minut w 180 stopniach.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz z pieca  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz z pieca  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz z pieca  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz z pieca  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz z pieca  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz z pieca  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz z pieca  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz z pieca  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć!

Czytaj więcej

Swoim kształtem przypomina najpiękniejszy bukiet prosto z kwiaciarni. Spokrewniony z brokułem, z którym nieustannie konkuruje o względy innych. Choć dotychczas traktowano go nieco po macoszemu – zazwyczaj w roli dodatku, obecnie nie ma sobie równych!

Czytaj więcej