Gulasz z pieca przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz z pieca

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 łyżeczka

4 sztuki

2 łyżki

6 sztuk

1 kilogram

3 łyżeczki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Paprykę oczyść, umyj i pokrój na kawałki. Cebule obierz i pokrój na ćwiartki.

Krok 2

Mięso umyj i pokrój w kostkę. Posól, popieprz i oprósz mąką i chilli.

Krok 3

Smalec rozgrzej na patelni i podsmaż na nim mięso. Wyjmij. Na pozostałym tłuszczu podsmaż cebulę.

Krok 4

Naczynie żaroodporne posmaruj tłuszczem. Układaj w nim warstwami mięso, paprykę, cebulę i obrane ząbki czosnku. Posypuj każda warstwę kminkiem, rozmarynem, solą i słodką papryką. Wstaw do piekarnika i piecz 90 minut w 180 stopniach.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz z pieca  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz z pieca  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz z pieca  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz z pieca  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz z pieca  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz z pieca  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz z pieca  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz z pieca  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej