
Składniki
300 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
30 gramów
4 sztuki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso zrumień na rozgrzanej patelni z odrobiną oliwy.
Krok 2
Następnie wlej szklankę wody i dodaj pokrojone w cienkie paseczki chilli.
Krok 3
Wsyp zawartość opakowania Knorr, całość dokładnie wymieszaj i doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj 10 minut.
Krok 4
Bułki przekrój wzdłuż do ¾ ich głębokości i zapiecz chwilę w piekarniku.
Krok 5
Chrupiące bagietki napełnij mięsnym sosem, a ich wierzch posyp startym serem. Podawaj natychmiast.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej