Bolońska łódź podwodna przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bolońska łódź podwodna

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

328 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

102 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

178 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

30 gramów

4 sztuki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso zrumień na rozgrzanej patelni z odrobiną oliwy.

Krok 2

Następnie wlej szklankę wody i dodaj pokrojone w cienkie paseczki chilli.

Krok 3

Wsyp zawartość opakowania Knorr, całość dokładnie wymieszaj i doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj 10 minut.

Krok 4

Bułki przekrój wzdłuż do ¾ ich głębokości i zapiecz chwilę w piekarniku.

Krok 5

Chrupiące bagietki napełnij mięsnym sosem, a ich wierzch posyp startym serem. Podawaj natychmiast.

5

Opinie o przepisie

  • daniel ostrowski

    daniel ostrowski , 08.06.2018

    Spoko

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Karol Celebi

    Karol Celebi , 27.04.2015

    Mniam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Karol Celebi

    Karol Celebi , 27.04.2015

    Mniam

    Odpowiedz Odpowiedz
Pokaż więcej komentarzy

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bolońska łódź podwodna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bolońska łódź podwodna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bolońska łódź podwodna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bolońska łódź podwodna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bolońska łódź podwodna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bolońska łódź podwodna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bolońska łódź podwodna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bolońska łódź podwodna - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Dorsz po meksykańsku
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej