Bolońska łódź podwodna przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bolońska łódź podwodna

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

heart
333 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

116 osób wydrukowało

Pobierz pdf

228 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

30 gramów

4 sztuki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso zrumień na rozgrzanej patelni z odrobiną oliwy.

Krok 2

Następnie wlej szklankę wody i dodaj pokrojone w cienkie paseczki chilli.

Krok 3

Wsyp zawartość opakowania Knorr, całość dokładnie wymieszaj i doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj 10 minut.

Krok 4

Bułki przekrój wzdłuż do ¾ ich głębokości i zapiecz chwilę w piekarniku.

Krok 5

Chrupiące bagietki napełnij mięsnym sosem, a ich wierzch posyp startym serem. Podawaj natychmiast.

5

Opinie o przepisie

  • daniel ostrowski

    daniel ostrowski , 08.06.2018

    Spoko

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Karol Celebi

    Karol Celebi , 27.04.2015

    Mniam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Karol Celebi

    Karol Celebi , 27.04.2015

    Mniam

    Odpowiedz Odpowiedz
Pokaż więcej komentarzy

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bolońska łódź podwodna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bolońska łódź podwodna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bolońska łódź podwodna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bolońska łódź podwodna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bolońska łódź podwodna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bolońska łódź podwodna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bolońska łódź podwodna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bolońska łódź podwodna - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej