Bolońska łódź podwodna przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bolońska łódź podwodna

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

heart
333 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

116 osób wydrukowało

Pobierz pdf

232 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

30 gramów

4 sztuki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso zrumień na rozgrzanej patelni z odrobiną oliwy.

Krok 2

Następnie wlej szklankę wody i dodaj pokrojone w cienkie paseczki chilli.

Krok 3

Wsyp zawartość opakowania Knorr, całość dokładnie wymieszaj i doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj 10 minut.

Krok 4

Bułki przekrój wzdłuż do ¾ ich głębokości i zapiecz chwilę w piekarniku.

Krok 5

Chrupiące bagietki napełnij mięsnym sosem, a ich wierzch posyp startym serem. Podawaj natychmiast.

5

Opinie o przepisie

  • daniel ostrowski

    daniel ostrowski , 08.06.2018

    Spoko

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Karol Celebi

    Karol Celebi , 27.04.2015

    Mniam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Karol Celebi

    Karol Celebi , 27.04.2015

    Mniam

    Odpowiedz Odpowiedz
Pokaż więcej komentarzy

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bolońska łódź podwodna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bolońska łódź podwodna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bolońska łódź podwodna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bolońska łódź podwodna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bolońska łódź podwodna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bolońska łódź podwodna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bolońska łódź podwodna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bolońska łódź podwodna - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Zapiekanka z pieczarkami
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej