Bolońska łódź podwodna

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

327 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

93 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

154 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 sztuka

1 sztuka

30 gramów

4 sztuki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso zrumień na rozgrzanej patelni z odrobiną oliwy.

Krok 2

Następnie wlej szklankę wody i dodaj pokrojone w cienkie paseczki chilli.

Krok 3

Wsyp zawartość opakowania Knorr, całość dokładnie wymieszaj i doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj 10 minut.

Krok 4

Bułki przekrój wzdłuż do ¾ ich głębokości i zapiecz chwilę w piekarniku.

Krok 5

Chrupiące bagietki napełnij mięsnym sosem, a ich wierzch posyp startym serem. Podawaj natychmiast.

5

Opinie o przepisie

  • daniel ostrowski

    daniel ostrowski

    Spoko

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Karol Celebi

    Karol Celebi

    Mniam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Karol Celebi

    Karol Celebi

    Mniam

    Odpowiedz Odpowiedz
Pokaż więcej komentarzy

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bolońska łódź podwodna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bolońska łódź podwodna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bolońska łódź podwodna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bolońska łódź podwodna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bolońska łódź podwodna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bolońska łódź podwodna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bolońska łódź podwodna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej