Bolońska łódź podwodna przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bolońska łódź podwodna

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

heart
333 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

114 osób wydrukowało

Pobierz pdf

226 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

30 gramów

4 sztuki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso zrumień na rozgrzanej patelni z odrobiną oliwy.

Krok 2

Następnie wlej szklankę wody i dodaj pokrojone w cienkie paseczki chilli.

Krok 3

Wsyp zawartość opakowania Knorr, całość dokładnie wymieszaj i doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj 10 minut.

Krok 4

Bułki przekrój wzdłuż do ¾ ich głębokości i zapiecz chwilę w piekarniku.

Krok 5

Chrupiące bagietki napełnij mięsnym sosem, a ich wierzch posyp startym serem. Podawaj natychmiast.

5

Opinie o przepisie

  • daniel ostrowski

    daniel ostrowski , 08.06.2018

    Spoko

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Karol Celebi

    Karol Celebi , 27.04.2015

    Mniam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Karol Celebi

    Karol Celebi , 27.04.2015

    Mniam

    Odpowiedz Odpowiedz
Pokaż więcej komentarzy

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bolońska łódź podwodna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bolońska łódź podwodna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bolońska łódź podwodna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bolońska łódź podwodna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bolońska łódź podwodna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bolońska łódź podwodna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bolońska łódź podwodna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bolońska łódź podwodna - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej