
Składniki
500 gramów
1 sztuka
1 łyżka
2 łyżki
300 gramów
null
null
1 pęczek
1 opakowanie
500 gramów
1 sztuka
50 gramów
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obierz i pokrój w ćwiartki, a następnie gotuj 15 minut.
Krok 2
Pomidory zmiksuj w puszce. Marchewkę pokrój w kostkę.
Krok 3
Podduś cebulę i marchewkę.
Krok 4
Dodaj mięso i przyprawy, po czym smaż 10 minut.
Krok 5
Dodaj ziemniaki, pomidory, odsączoną fasolę i posiekaną paprykę chili.
Krok 6
Następnie przełóż do żaroodpornego naczynia i posyp tartym serem. Piecz 10 minut w temperaturze 220 stopni. Udekoruj chili i natką pietruszki.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej