Zapiekanka meksykańska z fasolą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka meksykańska z fasolą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

1 łyżka

2 łyżki

300 gramów

null

null

1 pęczek

1 opakowanie

500 gramów

1 sztuka

50 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz i pokrój w ćwiartki, a następnie gotuj 15 minut.

Krok 2

Pomidory zmiksuj w puszce. Marchewkę pokrój w kostkę.

Krok 3

Podduś cebulę i marchewkę.

Krok 4

Dodaj mięso i przyprawy, po czym smaż 10 minut.

Krok 5

Dodaj ziemniaki, pomidory, odsączoną fasolę i posiekaną paprykę chili.

Krok 6

Następnie przełóż do żaroodpornego naczynia i posyp tartym serem. Piecz 10 minut w temperaturze 220 stopni. Udekoruj chili i natką pietruszki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka meksykańska z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka meksykańska z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka meksykańska z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka meksykańska z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka meksykańska z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka meksykańska z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka meksykańska z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka meksykańska z fasolą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej