Zapiekanka meksykańska z fasolą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka meksykańska z fasolą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

1 łyżka

2 łyżki

300 gramów

null

null

1 pęczek

1 opakowanie

500 gramów

1 sztuka

50 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz i pokrój w ćwiartki, a następnie gotuj 15 minut.

Krok 2

Pomidory zmiksuj w puszce. Marchewkę pokrój w kostkę.

Krok 3

Podduś cebulę i marchewkę.

Krok 4

Dodaj mięso i przyprawy, po czym smaż 10 minut.

Krok 5

Dodaj ziemniaki, pomidory, odsączoną fasolę i posiekaną paprykę chili.

Krok 6

Następnie przełóż do żaroodpornego naczynia i posyp tartym serem. Piecz 10 minut w temperaturze 220 stopni. Udekoruj chili i natką pietruszki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka meksykańska z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka meksykańska z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka meksykańska z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka meksykańska z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka meksykańska z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka meksykańska z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka meksykańska z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka meksykańska z fasolą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Ciasto cytrynowe
czas przygotowania
55 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej