
Składniki
500 gramów
1 sztuka
1 łyżka
2 łyżki
300 gramów
null
null
1 pęczek
1 opakowanie
500 gramów
1 sztuka
50 gramów
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obierz i pokrój w ćwiartki, a następnie gotuj 15 minut.
Krok 2
Pomidory zmiksuj w puszce. Marchewkę pokrój w kostkę.
Krok 3
Podduś cebulę i marchewkę.
Krok 4
Dodaj mięso i przyprawy, po czym smaż 10 minut.
Krok 5
Dodaj ziemniaki, pomidory, odsączoną fasolę i posiekaną paprykę chili.
Krok 6
Następnie przełóż do żaroodpornego naczynia i posyp tartym serem. Piecz 10 minut w temperaturze 220 stopni. Udekoruj chili i natką pietruszki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej