Zapiekanka meksykańska z fasolą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka meksykańska z fasolą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

1 łyżka

2 łyżki

300 gramów

null

null

1 pęczek

1 opakowanie

500 gramów

1 sztuka

50 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz i pokrój w ćwiartki, a następnie gotuj 15 minut.

Krok 2

Pomidory zmiksuj w puszce. Marchewkę pokrój w kostkę.

Krok 3

Podduś cebulę i marchewkę.

Krok 4

Dodaj mięso i przyprawy, po czym smaż 10 minut.

Krok 5

Dodaj ziemniaki, pomidory, odsączoną fasolę i posiekaną paprykę chili.

Krok 6

Następnie przełóż do żaroodpornego naczynia i posyp tartym serem. Piecz 10 minut w temperaturze 220 stopni. Udekoruj chili i natką pietruszki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka meksykańska z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka meksykańska z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka meksykańska z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka meksykańska z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka meksykańska z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka meksykańska z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka meksykańska z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka meksykańska z fasolą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej