
Składniki
500 gramów
1 sztuka
1 łyżka
2 łyżki
300 gramów
null
null
1 pęczek
1 opakowanie
500 gramów
1 sztuka
50 gramów
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obierz i pokrój w ćwiartki, a następnie gotuj 15 minut.
Krok 2
Pomidory zmiksuj w puszce. Marchewkę pokrój w kostkę.
Krok 3
Podduś cebulę i marchewkę.
Krok 4
Dodaj mięso i przyprawy, po czym smaż 10 minut.
Krok 5
Dodaj ziemniaki, pomidory, odsączoną fasolę i posiekaną paprykę chili.
Krok 6
Następnie przełóż do żaroodpornego naczynia i posyp tartym serem. Piecz 10 minut w temperaturze 220 stopni. Udekoruj chili i natką pietruszki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej




























