
Składniki
1 kilogram
1 sztuka
3 łyżki
1 sztuka
1 łyżka
0.25 szklanki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój ziemniaki w cienkie plastry.
Krok 2
Połowę rozłóż na dnie głębokiego naczynia żaroodpornego. Następnie rozłóż pora pokrojonego w plastry i połowę tymianku.
Krok 3
Przykryj resztą ziemniaków i tymianku. Skrop oliwą.
Krok 4
Zagotuj 0,25 szklanki wody z winem, posiekanym czosnkiem i kostką Knorr.
Krok 5
Polej zapiekankę i piecz z 180 stopniach pod przykryciem przez 30 minut. Następnie zdejmij pokrywkę, zwiększ temperaturę do 22o stopni i piecz aż zapiekanka zrobi się rumiana.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

































