Zapiekanka z serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z serem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

null

1 sztuka

null

250 gramów

250 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz i pokrój w plastry.

Krok 2

Śmietanę ubij, dodaj jajko oraz przyprawy.

Krok 3

W naczyniu żaroodpornym ułóż warstwami ziemniaki i plastry żółtego sera, ostatnią warstwą powinny być ziemniaki. Całość zalej śmietaną.

Krok 4

Zapiekaj przez 45 minut w temperaturze 180 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Mortadela w panierce
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej