
Składniki
1 kilogram
null
1 sztuka
null
250 gramów
250 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obierz i pokrój w plastry.
Krok 2
Śmietanę ubij, dodaj jajko oraz przyprawy.
Krok 3
W naczyniu żaroodpornym ułóż warstwami ziemniaki i plastry żółtego sera, ostatnią warstwą powinny być ziemniaki. Całość zalej śmietaną.
Krok 4
Zapiekaj przez 45 minut w temperaturze 180 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcej