
Składniki
1 kilogram
null
1 sztuka
null
250 gramów
250 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obierz i pokrój w plastry.
Krok 2
Śmietanę ubij, dodaj jajko oraz przyprawy.
Krok 3
W naczyniu żaroodpornym ułóż warstwami ziemniaki i plastry żółtego sera, ostatnią warstwą powinny być ziemniaki. Całość zalej śmietaną.
Krok 4
Zapiekaj przez 45 minut w temperaturze 180 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej