Składniki
6 sztuk
null szczypt
null szczypt
null
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obierz i potnij w cieniutkie plasterki.
Krok 2
Ułóż je płasko na wysmarowanej tłuszczem blaszce, oprósz solą, pieprzem i ziołami.
Krok 3
Piecz w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 15 minut do czasu aż staną się złociste i chrupiące.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej