
Składniki
6 sztuk
null szczypt
null szczypt
null
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obierz i potnij w cieniutkie plasterki.
Krok 2
Ułóż je płasko na wysmarowanej tłuszczem blaszce, oprósz solą, pieprzem i ziołami.
Krok 3
Piecz w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 15 minut do czasu aż staną się złociste i chrupiące.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej