
Składniki
8 sztuk
1 opakowanie
1 sztuka
4 sztuki
1 sztuka
2 szklanki
100 gramów
1 szklanka
1 łyżeczka
2 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
50 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso usmaż na oleju, aż nabierze rumianej barwy. Dopraw je lekko solą i pieprzem.
Krok 2
Dodaj posiekaną cebulę i czosnek oraz starty imbir.
Krok 3
Teraz wlej na patelnię wodę, śmietankę i musztardę.
Krok 4
Dodaj zawartość opakowania Fix Knorr, wymieszaj i gotuj powoli przez ok. 30 minut, aż mięso będzie miękkie.
Krok 5
Groszek cukrowy pokrój w paski.
Krok 6
Pod sam koniec dodaj miód, wsyp groszek i wszystko ponownie zagotuj. Natychmiast podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Schab a'la stroganoff Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kurczak w sosie miodowo-musztardowym
Jeśli poszukujesz dania, które połączy w sobie wyrazisty smak mięsa z nutą słodyczy, ta propozycja będzie dla Ciebie doskonała. Zainspiruj się nią i przygotuj kurczaka w sosie musztardowym. Słodko-pikantny posmak uzyskasz za sprawą musztardy, czosnku oraz imbiru i niewielkiej ilości miodu dodanego pod koniec gotowania. Do tego dania wykorzystaj pałki z kurczaka, które możesz zastąpić również skrzydełkami. Przed gotowaniem podsmaż je na patelni, aż staną się rumiane. Opcjonalnie dopraw je pieprzem i innymi przyprawami. Sos na bazie musztardy zapraw kwaśną śmietaną. Oprócz wymienionych już składników, w potrawie sprawdzi się również zielony groszek cukrowy. W sezonie sięgnij po świeży, zimą skorzystaj z mrożonek. Wcześniej możesz go oddzielnie ugotować w wodzie, aż stanie się miękki. Kurczaka w sosie musztardowym podawaj na ciepło z ryżem lub ziemniakami. Okaże się smaczny w połączeniu ze słodko-kwaśną surówką z kapusty kiszonej. Mamy nadzieję, że skorzystasz z naszego sprawdzonego przepisu.


































