Kurczak w sosie miodowo-musztardowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak w sosie miodowo-musztardowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
132 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

59 osób wydrukowało

Pobierz pdf

55 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

1 opakowanie

1 sztuka

4 sztuki

1 sztuka

2 szklanki

100 gramów

1 szklanka

1 łyżeczka

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso usmaż na oleju, aż nabierze rumianej barwy. Dopraw je lekko solą i pieprzem.

Krok 2

Dodaj posiekaną cebulę i czosnek oraz starty imbir.

Krok 3

Teraz wlej na patelnię wodę, śmietankę i musztardę.

Krok 4

Dodaj zawartość opakowania Fix Knorr, wymieszaj i gotuj powoli przez ok. 30 minut, aż mięso będzie miękkie.

Krok 5

Groszek cukrowy pokrój w paski.

Krok 6

Pod sam koniec dodaj miód, wsyp groszek i wszystko ponownie zagotuj. Natychmiast podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak w sosie miodowo-musztardowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak w sosie miodowo-musztardowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak w sosie miodowo-musztardowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak w sosie miodowo-musztardowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak w sosie miodowo-musztardowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak w sosie miodowo-musztardowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak w sosie miodowo-musztardowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak w sosie miodowo-musztardowym  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kurczak w sosie miodowo-musztardowym Kurczak w sosie miodowo-musztardowym

Jeśli poszukujesz dania, które połączy w sobie wyrazisty smak mięsa z nutą słodyczy, ta propozycja będzie dla Ciebie doskonała. Zainspiruj się nią i przygotuj kurczaka w sosie musztardowym. Słodko-pikantny posmak uzyskasz za sprawą musztardy, czosnku oraz imbiru i niewielkiej ilości miodu dodanego pod koniec gotowania. Do tego dania wykorzystaj pałki z kurczaka, które możesz zastąpić również skrzydełkami. Przed gotowaniem podsmaż je na patelni, aż staną się rumiane. Opcjonalnie dopraw je pieprzem i innymi przyprawami. Sos na bazie musztardy zapraw kwaśną śmietaną. Oprócz wymienionych już składników, w potrawie sprawdzi się również zielony groszek cukrowy. W sezonie sięgnij po świeży, zimą skorzystaj z mrożonek. Wcześniej możesz go oddzielnie ugotować w wodzie, aż stanie się miękki. Kurczaka w sosie musztardowym podawaj na ciepło z ryżem lub ziemniakami. Okaże się smaczny w połączeniu ze słodko-kwaśną surówką z kapusty kiszonej. Mamy nadzieję, że skorzystasz z naszego sprawdzonego przepisu.