Kurczak w coli z bazylią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak w coli z bazylią

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
430 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

85 osób wydrukowało

Pobierz pdf

178 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

150 mililitrów

0.5 opakowania

5 łyżek

1 łyżka

0.5 pęczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso oczyść z błon, następnie rozbij lekko tłuczkiem tak, aby miało grubość nie większą niż 2 cm.

Kurczak w coli z bazylią - Krok 1

Krok 2

W miseczce wymieszaj rozkruszone w moździerzu ziarna kolendry i posiekaną bazylię z colą i Ketchupem Hellmann's Łagodnym.

Kurczak w coli z bazylią - Krok 2

Krok 3

Dodaj do mieszanki przyprawę Knorr.

Kurczak w coli z bazylią - Krok 3

Krok 4

Teraz wymieszaj dokładnie mięso z marynatą i odstaw na 10 minut.

Kurczak w coli z bazylią - Krok 4

Krok 5

Włóż po jednej piersi wraz z marynatą do torebki pergaminowej z opakowania Fix Knorr.

Kurczak w coli z bazylią - Krok 5

Krok 6

Zamknij szczelnie torebki i połóż płasko na patelni. Smaż na średnio rozgrzanym ogniu przez około 5-6 minut z każdej strony. Najlepiej podawaj z ryżem.

Kurczak w coli z bazylią - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak w coli z bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak w coli z bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak w coli z bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak w coli z bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak w coli z bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak w coli z bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak w coli z bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak w coli z bazylią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kurczak w coli z bazyliąKurczak w coli z bazylią

Mięso oczyść z błon, następnie rozbij lekko tłuczkiem tak, aby miało grubość nie większą niż 2 cm.