Kurczak w coli z bazylią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak w coli z bazylią

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

426 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

85 osób wydrukowało

Pobierz pdf

175 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

150 mililitrów

0.5 opakowania

5 łyżek

1 łyżka

0.5 pęczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso oczyść z błon, następnie rozbij lekko tłuczkiem tak, aby miało grubość nie większą niż 2 cm.

Kurczak w coli z bazylią - Krok 1

Krok 2

W miseczce wymieszaj rozkruszone w moździerzu ziarna kolendry i posiekaną bazylię z colą i Ketchupem Hellmann’s Łagodnym.

Kurczak w coli z bazylią - Krok 2

Krok 3

Dodaj do mieszanki przyprawę Knorr.

Kurczak w coli z bazylią - Krok 3

Krok 4

Teraz wymieszaj dokładnie mięso z marynatą i odstaw na 10 minut.

Kurczak w coli z bazylią - Krok 4

Krok 5

Włóż po jednej piersi wraz z marynatą do torebki pergaminowej z opakowania Fix Knorr.

Kurczak w coli z bazylią - Krok 5

Krok 6

Zamknij szczelnie torebki i połóż płasko na patelni. Smaż na średnio rozgrzanym ogniu przez około 5-6 minut z każdej strony. Najlepiej podawaj z ryżem.

Kurczak w coli z bazylią - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak w coli z bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak w coli z bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak w coli z bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak w coli z bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak w coli z bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak w coli z bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak w coli z bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak w coli z bazylią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kurczak Cacciatore
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kurczak w coli z bazyliąKurczak w coli z bazylią

Mięso oczyść z błon, następnie rozbij lekko tłuczkiem tak, aby miało grubość nie większą niż 2 cm.