
Składniki
5 sztuk
150 mililitrów
0.5 opakowania
5 łyżek
1 łyżka
0.5 pęczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso oczyść z błon, następnie rozbij lekko tłuczkiem tak, aby miało grubość nie większą niż 2 cm.

Krok 2
W miseczce wymieszaj rozkruszone w moździerzu ziarna kolendry i posiekaną bazylię z colą i Ketchupem Hellmann's Łagodnym.

Krok 3
Dodaj do mieszanki przyprawę Knorr.

Krok 4
Teraz wymieszaj dokładnie mięso z marynatą i odstaw na 10 minut.

Krok 5
Włóż po jednej piersi wraz z marynatą do torebki pergaminowej z opakowania Fix Knorr.

Krok 6
Zamknij szczelnie torebki i połóż płasko na patelni. Smaż na średnio rozgrzanym ogniu przez około 5-6 minut z każdej strony. Najlepiej podawaj z ryżem.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej