Kurczak w coli z bazylią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak w coli z bazylią

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

427 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

85 osób wydrukowało

Pobierz pdf

172 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

150 mililitrów

0.5 opakowania

5 łyżek

1 łyżka

0.5 pęczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso oczyść z błon, następnie rozbij lekko tłuczkiem tak, aby miało grubość nie większą niż 2 cm.

Kurczak w coli z bazylią - Krok 1

Krok 2

W miseczce wymieszaj rozkruszone w moździerzu ziarna kolendry i posiekaną bazylię z colą i Ketchupem Hellmann’s Łagodnym.

Kurczak w coli z bazylią - Krok 2

Krok 3

Dodaj do mieszanki przyprawę Knorr.

Kurczak w coli z bazylią - Krok 3

Krok 4

Teraz wymieszaj dokładnie mięso z marynatą i odstaw na 10 minut.

Kurczak w coli z bazylią - Krok 4

Krok 5

Włóż po jednej piersi wraz z marynatą do torebki pergaminowej z opakowania Fix Knorr.

Kurczak w coli z bazylią - Krok 5

Krok 6

Zamknij szczelnie torebki i połóż płasko na patelni. Smaż na średnio rozgrzanym ogniu przez około 5-6 minut z każdej strony. Najlepiej podawaj z ryżem.

Kurczak w coli z bazylią - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak w coli z bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak w coli z bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak w coli z bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak w coli z bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak w coli z bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak w coli z bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak w coli z bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak w coli z bazylią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kurczak w coli z bazyliąKurczak w coli z bazylią

Mięso oczyść z błon, następnie rozbij lekko tłuczkiem tak, aby miało grubość nie większą niż 2 cm.