Kurczak w majonezie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak w majonezie

Autor: Bullio Adriana

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

450 gramów

3 łyżki

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

100 gramów

1 garść

1 garść

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka pokroić wzdłuż włókien na mniejsze kawałki, a następnie lekko rozbić tłuczkiem na nieco cieńsze kotlety. Mięso posypać solą i pieprzem.

Krok 2

Majonez wymieszać z papryką, czosnkiem i estragonem.

Krok 3

Kurczaka wysmarować z obu stron w tak przygotowanym majonezie i przełożyć do żaroodpornego naczynia. Posypać mozzarellą startą na tarce o dużych oczkach i parmezanem.

Krok 4

Piec w temp. 180°C (z termoobiegiem) przez 30 minut. Na ostatnie 5 minut włączyć górną grzałkę piekarnika, aby danie lekko przyrumienić.

Krok 5

Gotowego kurczaka posypać posiekaną natką pietruszki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak w majonezie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak w majonezie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak w majonezie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak w majonezie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak w majonezie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak w majonezie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak w majonezie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak w majonezie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kurczak z brukselką
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej