Kurczak w majonezie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak w majonezie

Autor: Bullio Adriana

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

23 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

450 gramów

3 łyżki

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

100 gramów

1 garść

1 garść

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka pokroić wzdłuż włókien na mniejsze kawałki, a następnie lekko rozbić tłuczkiem na nieco cieńsze kotlety. Mięso posypać solą i pieprzem.

Krok 2

Majonez wymieszać z papryką, czosnkiem i estragonem.

Krok 3

Kurczaka wysmarować z obu stron w tak przygotowanym majonezie i przełożyć do żaroodpornego naczynia. Posypać mozzarellą startą na tarce o dużych oczkach i parmezanem.

Krok 4

Piec w temp. 180°C (z termoobiegiem) przez 30 minut. Na ostatnie 5 minut włączyć górną grzałkę piekarnika, aby danie lekko przyrumienić.

Krok 5

Gotowego kurczaka posypać posiekaną natką pietruszki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak w majonezie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak w majonezie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak w majonezie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak w majonezie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak w majonezie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak w majonezie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak w majonezie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak w majonezie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Kurczak po meksykańsku
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej