Danie orientalne przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Danie orientalne

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

23

heart
874 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

147 osób wydrukowało

Pobierz pdf

386 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

300 mililitrów

300 gramów

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Piersi z kurczaka pokrój w cienkie paski.

Danie orientalne - Krok 1

Krok 2

Fix dokładnie wymieszaj z 300 mililitrami zimnej wody (około 1,5 szklanki) i dodaj do mięsa. Zagotuj całość, mieszając od czasu do czasu. Fix z mięsem duś na małym ogniu pod przykryciem przez około 10 minut.

Danie orientalne - Krok 2

Krok 3

Jeśli potrawa będzie zbyt gęsta, dodaj trochę wody i ponownie zagotuj. Przygotowane danie podawaj z ugotowanym ryżem.

Danie orientalne - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Danie orientalne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Danie orientalne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Danie orientalne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Danie orientalne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Danie orientalne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Danie orientalne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Danie orientalne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Danie orientalne - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Kalafior zapiekany
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Danie orientalneDanie orientalne

Pachnące danie orientalne powstaje błyskawicznie. Wystarczy piętnaście minut i obiad gotowy. Co więcej, smakuje wyśmienicie! Jeśli nie masz pomysłu na obiad lub należysz do osób, które nie lubią spędzać w kuchni zbyt dużo czasu ten przepis z całą pewnością przypadnie ci do gustu. Pamiętaj o nim również wtedy, gdy twoja lodówka świeci pustkami. Danie orientalne przyrządzisz bowiem z kilku podstawowych składników. Potrzebna będzie ci jedynie soczysta pierś z kurczaka, odrobina oleju, ryż oraz Fix do potraw chińskich, stworzony z charakterystycznych dla kuchni orientalnej składników – kompozycji orientalnych przypraw, grzybów mun oraz pędów bambusa. Oczywiście zamiast kurczaka równie dobrze użyć możesz mięsa z indyka, a sos wzbogacić dodatkami takim jak kukurydza i pokrojone w ósemki pieczarki.