Danie orientalne przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Danie orientalne

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

23

heart
874 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

144 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

384 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

300 mililitrów

300 gramów

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Piersi z kurczaka pokrój w cienkie paski.

Danie orientalne - Krok 1

Krok 2

Fix dokładnie wymieszaj z 300 mililitrami zimnej wody (około 1,5 szklanki) i dodaj do mięsa. Zagotuj całość, mieszając od czasu do czasu. Fix z mięsem duś na małym ogniu pod przykryciem przez około 10 minut.

Danie orientalne - Krok 2

Krok 3

Jeśli potrawa będzie zbyt gęsta, dodaj trochę wody i ponownie zagotuj. Przygotowane danie podawaj z ugotowanym ryżem.

Danie orientalne - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Danie orientalne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Danie orientalne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Danie orientalne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Danie orientalne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Danie orientalne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Danie orientalne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Danie orientalne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Danie orientalne - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Danie orientalneDanie orientalne

Pachnące danie orientalne powstaje błyskawicznie. Wystarczy piętnaście minut i obiad gotowy. Co więcej, smakuje wyśmienicie! Jeśli nie masz pomysłu na obiad lub należysz do osób, które nie lubią spędzać w kuchni zbyt dużo czasu ten przepis z całą pewnością przypadnie ci do gustu. Pamiętaj o nim również wtedy, gdy twoja lodówka świeci pustkami. Danie orientalne przyrządzisz bowiem z kilku podstawowych składników. Potrzebna będzie ci jedynie soczysta pierś z kurczaka, odrobina oleju, ryż oraz Fix do potraw chińskich, stworzony z charakterystycznych dla kuchni orientalnej składników – kompozycji orientalnych przypraw, grzybów mun oraz pędów bambusa. Oczywiście zamiast kurczaka równie dobrze użyć możesz mięsa z indyka, a sos wzbogacić dodatkami takim jak kukurydza i pokrojone w ósemki pieczarki.