Nadziewane roladki wołowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Nadziewane roladki wołowe

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
227 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

50 osób wydrukowało

Pobierz pdf

124 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 sztuki

8 sztuk

2 sztuki

2 łyżki

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj mięso, pokrój w plastry i cienko rozbij.

Nadziewane roladki wołowe - Krok 1

Krok 2

Pokrój ogórki w ćwiartki, a cebule w plastry. Ułóż na każdym plastrze mięsa ćwiartkę ogórka i 2 plastry cebuli, następnie zawiń w rulon.

Nadziewane roladki wołowe - Krok 2

Krok 3

Zgnieć ząbki czosnku w łupinach i wrzuć na zimny olej. Zdejmij czosnek, kiedy olej się rozgrzeje. Następnie ciasno ułóż roladki i obsmaż je z każdej strony.

Nadziewane roladki wołowe - Krok 3

Krok 4

Wrzuć kostki Rosołu wołowego Knorr i duś około 1,5 godziny (do momentu, gdy mięso będzie miękkie).

Nadziewane roladki wołowe - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Podawaj z ziemniakami z wody i pomidorami.

1

Opinie o przepisie

  • Miroslawa Klimecka-Prudlak

    Miroslawa Klimecka-Prudlak , 23.11.2019

    lubię takie roladki

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Nadziewane roladki wołowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Nadziewane roladki wołowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Nadziewane roladki wołowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Nadziewane roladki wołowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Nadziewane roladki wołowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Nadziewane roladki wołowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Nadziewane roladki wołowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Nadziewane roladki wołowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Nadziewane roladki wołoweNadziewane roladki wołowe

Nadziewane roladki wołowe to kultowe danie kuchni śląskiej – doskonale wyglądają na talerzu i jeszcze lepiej smakują. Możesz je podać na niedzielny obiad z kluskami śląskimi i modrą kapustą. Wołowina jest mięsem doskonale nadającym się do przygotowywania wszelkiego rodzaju zrazów i rolad. Mięso bardzo łatwo poddaje się obróbce i jest miękkie po usmażeniu. W tym przepisie proponujemy wypełnić roladki pokrojonymi w kostkę ogórkami i cebulką. Możesz jednak puścić wodze fantazji i wymyślić swój własny farsz – odpowiednie będą papryka, boczek i wszystkie rodzaje kiełbas. Do roladek pasuje ciemny sos, który przygotujesz na bazie tego, co pozostanie ci na patelni po obsmażeniu mięsa Koniecznie użyj rosołu do podlania roladek. Wśród dodatków, które powinny znaleźć się na talerzu obok nich, są z całą pewnością buraki, czerwona kapusta z cebulką lub zestaw świeżych surówek.