Wegetariańska zapiekanka z kruszonką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wegetariańska zapiekanka z kruszonką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

24

heart
220 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

194 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

221 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 opakowanie

250 mililitrów

1 sztuka

5 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

5 łyżek

4 łyżki

5 łyżek

4 łyżki

50 gramów

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchew zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Cebulę oraz czosnek posiekaj, a papryki oraz ziemniaki pokrój w niedużą kostkę. Ser zetrzyj na tarce na grubych oczkach.

Krok 2

Na rozgrzanej oliwie przesmaż czosnek oraz cebulę. Dodaj paprykę oraz ziemniaki i soczewicę.

Krok 3

Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z 250 ml wody i zagotuj. Dodaj pokrojoną kolendrę. Sos gotuj 5 minut na wolnym ogniu.

Krok 4

Gotowy sos wlej na patelnię z warzywami. Całość zagotuj, a następnie przełóż do żaroodpornego naczynia.

Krok 5

W miseczce połącz płatki owsiane, tartą bułkę, starty cheddar oraz olej. Całość dobrze wymieszaj i wyłóż na wierzch zapiekanki. Naczynie wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 35 minut.

przepisy.pl

Dobra rada:

Każdy rodzaj soczewicy przygotowuje się inaczej – najmniej czasu zajmie ci gotowanie soczewicy czerwonej i żółtej.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wegetariańska zapiekanka z kruszonką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wegetariańska zapiekanka z kruszonką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wegetariańska zapiekanka z kruszonką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wegetariańska zapiekanka z kruszonką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wegetariańska zapiekanka z kruszonką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wegetariańska zapiekanka z kruszonką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wegetariańska zapiekanka z kruszonką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wegetariańska zapiekanka z kruszonką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pulpety z soczewicy
czas przygotowania
10 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej