Wegetariańska zapiekanka z kruszonką przepis – Zobacz na przepisy.pl

Wegetariańska zapiekanka z kruszonką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

17

200 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

161 osób wydrukowało

Pobierz pdf

154 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 opakowanie

250 mililitrów

1 sztuka

5 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

5 łyżek

4 łyżki

5 łyżek

4 łyżki

50 gramów

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchew zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Cebulę oraz czosnek posiekaj, a papryki oraz ziemniaki pokrój w niedużą kostkę. Ser zetrzyj na tarce na grubych oczkach.

Krok 2

Na rozgrzanej oliwie przesmaż czosnek oraz cebulę. Dodaj paprykę oraz ziemniaki i soczewicę.

Krok 3

Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z 250 ml wody i zagotuj. Dodaj pokrojoną kolendrę. Sos gotuj 5 minut na wolnym ogniu.

Krok 4

Gotowy sos wlej na patelnię z warzywami. Całość zagotuj, a następnie przełóż do żaroodpornego naczynia.

Krok 5

W miseczce połącz płatki owsiane, tartą bułkę, starty cheddar oraz olej. Całość dobrze wymieszaj i wyłóż na wierzch zapiekanki. Naczynie wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 35 minut.

przepisy.pl

Dobra rada:

Każdy rodzaj soczewicy przygotowuje się inaczej – najmniej czasu zajmie ci gotowanie soczewicy czerwonej i żółtej.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wegetariańska zapiekanka z kruszonką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wegetariańska zapiekanka z kruszonką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wegetariańska zapiekanka z kruszonką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wegetariańska zapiekanka z kruszonką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wegetariańska zapiekanka z kruszonką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wegetariańska zapiekanka z kruszonką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wegetariańska zapiekanka z kruszonką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej