Wegetariańska zapiekanka z kruszonką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wegetariańska zapiekanka z kruszonką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

24

heart
220 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

193 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

220 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 opakowanie

250 mililitrów

1 sztuka

5 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

5 łyżek

4 łyżki

5 łyżek

4 łyżki

50 gramów

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchew zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Cebulę oraz czosnek posiekaj, a papryki oraz ziemniaki pokrój w niedużą kostkę. Ser zetrzyj na tarce na grubych oczkach.

Krok 2

Na rozgrzanej oliwie przesmaż czosnek oraz cebulę. Dodaj paprykę oraz ziemniaki i soczewicę.

Krok 3

Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z 250 ml wody i zagotuj. Dodaj pokrojoną kolendrę. Sos gotuj 5 minut na wolnym ogniu.

Krok 4

Gotowy sos wlej na patelnię z warzywami. Całość zagotuj, a następnie przełóż do żaroodpornego naczynia.

Krok 5

W miseczce połącz płatki owsiane, tartą bułkę, starty cheddar oraz olej. Całość dobrze wymieszaj i wyłóż na wierzch zapiekanki. Naczynie wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 35 minut.

przepisy.pl

Dobra rada:

Każdy rodzaj soczewicy przygotowuje się inaczej – najmniej czasu zajmie ci gotowanie soczewicy czerwonej i żółtej.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wegetariańska zapiekanka z kruszonką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wegetariańska zapiekanka z kruszonką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wegetariańska zapiekanka z kruszonką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wegetariańska zapiekanka z kruszonką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wegetariańska zapiekanka z kruszonką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wegetariańska zapiekanka z kruszonką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wegetariańska zapiekanka z kruszonką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wegetariańska zapiekanka z kruszonką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Dip pieczarkowy
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej