Zapiekanka makaronowa z brokułami i pieczarkami
łatwe
1919 osób zapisało

Składniki
400 gramów
0.5 sztuki
1 opakowanie
8 sztuk
1 sztuka
50 mililitrów
50 gramów
2 szczypty
3 łyżki
250 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę pokrój w drobną kostkę i przesmaż na rozgrzanej oliwie. Pieczarki pokrój w ósemki i smaż chwilę razem z cebulą.
Krok 2
Fix Knorr wymieszaj z wodą i śmietaną, następnie wlej na patelnię z pieczarkami i doprowadź do wrzenia. Dodaj różyczki brokułu.
Krok 3
Ugotowany makaron wymieszaj z przygotowanym sosem i przełóż do natłuszczonego naczynia żaroodpornego.
Krok 4
Wierzch zapiekanki posyp startym serem i wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 25 minut. Po zapieczeniu posyp papryką i natychmiast podawaj.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zapiekanka makaronowa z brokułami i pieczarkami
Jesteś fanem dań jednogarnkowych? Zapiekanka makaronowa z brokułami i pieczarkami na pewno przypadnie Ci do gustu. Nasyci, rozgrzeje i nie zabierze dużo czasu w kuchni.
Dla kogo?
Dla miłośników makaronów i szybkich dań jednogarnkowych. Zapiekanka z makaronem i pieczarkami to danie uniwersalne, więc nie daj się dłużej namawiać!
Na jaką okazję?
To danie możesz przygotować na codzienny obiad, kiedy chcesz, żeby było szybko i smacznie. Bez okazji!
Czy wiesz, że?
Jaki kraj jest ojczyzną makaronu? O to spierają się Włochy i Chiny. To właśnie z Chin miał przywieźć makaron Marco Polo w XIII wieku. Jedno jest pewne – to Włosi rozsławili makaron na świecie i to z tym krajem będzie nam się on zawsze kojarzył.
Dla urozmaicenia
Zapiekanka z makaronem i pieczarkami będzie tak samo pyszna z każdym rodzajem makaronu. Wolisz rurki albo wstążki? Nie ma sprawy, Ty decydujesz!