Makaron z warzywami i boczkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z warzywami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 plastry

200 gramów

1 sztuka

200 gramów

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zieloną fasolkę ugotuj razem z makaronem w gorącej osolonej wodzie.

Krok 2

Cebulkę podsmaż na rozgrzanym tłuszczu razem z plasterkami boczku i wkrusz Mini kostkę Knorra.

Krok 3

Wymieszaj z pokrojonymi osączonymi z zalewy pomidorami, dopraw do smaku i smaż na małym ogniu przez 10 minut.

Krok 4

Wymieszaj z odcedzoną fasolką i makaronem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Makaron z warzywamiMakaron z warzywami

Szukasz propozycji na uniwersalne danie? Proponujemy potrawę, która sprawdzi się zarówno w porze obiadowej, jak i na kolację. Makaron z warzywami przygotujesz w szybki i łatwy sposób – potrzebujesz do tego przede wszystkim swojego ulubionego makaronu. Wybierz np. tagliatelle, cannelloni lub farfalle. Wybór jego kształtu zależy tylko od Ciebie. Ugotuj go zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Oddzielnie podsmaż na patelni cebulę, najlepiej pokrojoną w kostkę lub półksiężyce, ewentualnie dodając do niej plasterki boczku lub szynki. Wszystko wymieszaj z rozdrobnionymi pomidorami. W sezonie skorzystaj ze świeżych, w zimie sięgnij po te w zalewie. Całość dopraw papryką i świeżo zmielonym pieprzem, które dodadzą daniu pikanterii. Na koniec posyp ziołami. Sprawdzi się szczególnie bazylia, oregano, majeranek i kolendra. Tak przygotowane warzywa połącz z ugotowaną do miękkości fasolą oraz makaronem. Gorącą potrawę serwuj z dodatkiem startego żółtego sera, liśćmi bazylii lub natką pietruszki. Wypróbuj nasz przepis!