Nudle z patelni - gulasz

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

291 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

39 osób wydrukowało

Pobierz pdf

140 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

100 gramów

100 gramów

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

250 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kiełbasę pokrój w kostkę, paprykę i cebulę pokrój w paseczki, wszystkie składniki podsmaż na patelni na oleju.

Nudle z patelni - gulasz - Krok 1

Krok 2

Dodaj makaron i zawartość mniejszej saszetki, całość zalej kubkiem wody (250 mililitrów), dodaj koncentrat, gotuj cały czas mieszając, aż makaron stanie się miękki, a woda wyparuje.

Nudle z patelni - gulasz - Krok 2

Krok 3

Gotowe danie dopraw odrobiną majeranku.

Nudle z patelni - gulasz - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Nudle z patelni - gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Nudle z patelni - gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Nudle z patelni - gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Nudle z patelni - gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Nudle z patelni - gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Nudle z patelni - gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Nudle z patelni - gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Majeranek z krajów śródziemnomorskich Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Majeranek z krajów śródziemnomorskich Knorr

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Nudle z patelni - gulaszNudle z patelni - gulasz

Zaledwie kilka prostych wskazówek i parę składników potrzeba, aby przygotować szybkie danie na obiad lub kolację. Gulasz z tego przepisu łączy w sobie smak aromatycznej kiełbasy i czosnku z soczystymi warzywami oraz intensywnie pachnącymi ziołami. Do sugerowanych w przepisie warzyw możesz dodać jeszcze cukinię i pieczarki – dzięki nim gulasz będzie jeszcze smaczniejszy. Na początek pokrój kiełbasę w kostkę, a paprykę i cebulę w paski. Wszystko razem wymieszaj i podsmaż na rozgrzanej oliwie. Do tak przyrządzonej mieszanki dołącz makaron, zawartość torebki i kubek wody. Pod koniec wlej koncentrat pomidorowy i gotuj, aż makaron stanie się miękki, a woda wyparuje. Z jakimi dodatkami podasz gulasz? Dobrze smakuje solo, ale smaczny będzie także z chrupiącymi grzankami posmarowanymi twarożkiem. Dla urozmaicenia smaku posyp potrawę odrobiną majeranku i udekoruj listkami świeżej bazylii lub gałązką aromatycznego tymianku. Tym przepisem udowadniamy, że gotowanie może być proste i szybkie. Życzymy smacznego!