
Składniki
1 sztuka
1 opakowanie
100 gramów
100 gramów
1 sztuka
1 łyżka
1 łyżka
1 łyżka
250 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kiełbasę pokrój w kostkę, paprykę i cebulę pokrój w paseczki, wszystkie składniki podsmaż na patelni na oleju.

Krok 2
Dodaj makaron i zawartość mniejszej saszetki, całość zalej kubkiem wody (250 mililitrów), dodaj koncentrat, gotuj cały czas mieszając, aż makaron stanie się miękki, a woda wyparuje.

Krok 3
Gotowe danie dopraw odrobiną majeranku.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nudle Gulaszowe Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Nudle z patelni - gulasz
Zaledwie kilka prostych wskazówek i parę składników potrzeba, aby przygotować szybkie danie na obiad lub kolację. Gulasz z tego przepisu łączy w sobie smak aromatycznej kiełbasy i czosnku z soczystymi warzywami oraz intensywnie pachnącymi ziołami. Do sugerowanych w przepisie warzyw możesz dodać jeszcze cukinię i pieczarki – dzięki nim gulasz będzie jeszcze smaczniejszy. Na początek pokrój kiełbasę w kostkę, a paprykę i cebulę w paski. Wszystko razem wymieszaj i podsmaż na rozgrzanej oliwie. Do tak przyrządzonej mieszanki dołącz makaron, zawartość torebki i kubek wody. Pod koniec wlej koncentrat pomidorowy i gotuj, aż makaron stanie się miękki, a woda wyparuje. Z jakimi dodatkami podasz gulasz? Dobrze smakuje solo, ale smaczny będzie także z chrupiącymi grzankami posmarowanymi twarożkiem. Dla urozmaicenia smaku posyp potrawę odrobiną majeranku i udekoruj listkami świeżej bazylii lub gałązką aromatycznego tymianku. Tym przepisem udowadniamy, że gotowanie może być proste i szybkie. Życzymy smacznego!