
Składniki
1 sztuka
1 opakowanie
100 gramów
100 gramów
1 sztuka
1 łyżka
1 łyżka
1 łyżka
250 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kiełbasę pokrój w kostkę, paprykę i cebulę pokrój w paseczki, wszystkie składniki podsmaż na patelni na oleju.
Krok 2
Dodaj makaron i zawartość mniejszej saszetki, całość zalej kubkiem wody (250 mililitrów), dodaj koncentrat, gotuj cały czas mieszając, aż makaron stanie się miękki, a woda wyparuje.
Krok 3
Gotowe danie dopraw odrobiną majeranku.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Nudle Gulaszowe Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Nudle z patelni - gulasz
Zaledwie kilka prostych wskazówek i parę składników potrzeba, aby przygotować szybkie danie na obiad lub kolację. Gulasz z tego przepisu łączy w sobie smak aromatycznej kiełbasy i czosnku z soczystymi warzywami oraz intensywnie pachnącymi ziołami. Do sugerowanych w przepisie warzyw możesz dodać jeszcze cukinię i pieczarki – dzięki nim gulasz będzie jeszcze smaczniejszy. Na początek pokrój kiełbasę w kostkę, a paprykę i cebulę w paski. Wszystko razem wymieszaj i podsmaż na rozgrzanej oliwie. Do tak przyrządzonej mieszanki dołącz makaron, zawartość torebki i kubek wody. Pod koniec wlej koncentrat pomidorowy i gotuj, aż makaron stanie się miękki, a woda wyparuje. Z jakimi dodatkami podasz gulasz? Dobrze smakuje solo, ale smaczny będzie także z chrupiącymi grzankami posmarowanymi twarożkiem. Dla urozmaicenia smaku posyp potrawę odrobiną majeranku i udekoruj listkami świeżej bazylii lub gałązką aromatycznego tymianku. Tym przepisem udowadniamy, że gotowanie może być proste i szybkie. Życzymy smacznego!