Nudle z patelni - gulasz przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Nudle z patelni - gulasz

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

heart
312 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

45 osób wydrukowało

Pobierz pdf

161 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

100 gramów

100 gramów

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

250 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kiełbasę pokrój w kostkę, paprykę i cebulę pokrój w paseczki, wszystkie składniki podsmaż na patelni na oleju.

Nudle z patelni - gulasz - Krok 1

Krok 2

Dodaj makaron i zawartość mniejszej saszetki, całość zalej kubkiem wody (250 mililitrów), dodaj koncentrat, gotuj cały czas mieszając, aż makaron stanie się miękki, a woda wyparuje.

Nudle z patelni - gulasz - Krok 2

Krok 3

Gotowe danie dopraw odrobiną majeranku.

Nudle z patelni - gulasz - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Nudle z patelni - gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Nudle z patelni - gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Nudle z patelni - gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Nudle z patelni - gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Nudle z patelni - gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Nudle z patelni - gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Nudle z patelni - gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Nudle z patelni - gulasz - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Nudle z patelni - gulaszNudle z patelni - gulasz

Zaledwie kilka prostych wskazówek i parę składników potrzeba, aby przygotować szybkie danie na obiad lub kolację. Gulasz z tego przepisu łączy w sobie smak aromatycznej kiełbasy i czosnku z soczystymi warzywami oraz intensywnie pachnącymi ziołami. Do sugerowanych w przepisie warzyw możesz dodać jeszcze cukinię i pieczarki – dzięki nim gulasz będzie jeszcze smaczniejszy. Na początek pokrój kiełbasę w kostkę, a paprykę i cebulę w paski. Wszystko razem wymieszaj i podsmaż na rozgrzanej oliwie. Do tak przyrządzonej mieszanki dołącz makaron, zawartość torebki i kubek wody. Pod koniec wlej koncentrat pomidorowy i gotuj, aż makaron stanie się miękki, a woda wyparuje. Z jakimi dodatkami podasz gulasz? Dobrze smakuje solo, ale smaczny będzie także z chrupiącymi grzankami posmarowanymi twarożkiem. Dla urozmaicenia smaku posyp potrawę odrobiną majeranku i udekoruj listkami świeżej bazylii lub gałązką aromatycznego tymianku. Tym przepisem udowadniamy, że gotowanie może być proste i szybkie. Życzymy smacznego!