Pulpety z makaronem w sosie pomidorowym
średnie
21 osób zapisało

Składniki
500 gramów
3 łyżki
1 sztuka
1 szczypta
1 łyżeczka
250 gramów
700 mililitrów
100 mililitrów
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso wymieszaj z pokruszoną jedną kostką czosnkową, bułką tartą, jajkiem, pieprzem i połową łyżeczki oregano. Z powstałej masy uformuj kuleczki o średnicy 2 cm.
Krok 2
W dużym garnku zagotuj przecier pomidorowy z 1 l wody, połową łyżeczki oregano i pokruszoną kostką czosnkową. Dodaj mleko.
Krok 3
Wrzuć pulpeciki (pojedynczo), nie mieszaj, gotuj przez kilka minut. Następnie delikatnie zamieszaj przy dnie, dodaj makaron, przykryj i gotuj na małym ogniu tyle minut ile jest wskazane na opakowaniu makaronu.
Krok 4
Wyłącz ogień i pozostaw danie pod przykryciem jeszcze przez 10 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej