
Składniki
300 gramów
500 gramów
1 opakowanie
400 gramów
1 sztuka
3 łyżki
1 łyżka
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso połącz z serami oraz posiekaną natką pietruszki i wyrób jednolitą masę. Dopraw do smaku.
Krok 2
Formuj nieduże kulki i smaż na rozgrzanym oleju.
Krok 3
Przygotuj sos: pomidory połącz z fixem Knorr i zagotuj. Dodaj mięsne kulki, zmniejsz ogień i gotuj sos 5 minut.
Krok 4
Makaron ugotuj al dente, wyłóż na talerze i polej przygotowanym sosem z mięsnymi kulkami. Udekoruj listkami świeżych ziół.

Dobra rada:
Jeśli w Twojej kuchni znajduje się świeża bazylia, pokrój ją drobno i dodaj do mięsnej masy.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Spaghetti Bolognese extra ziołowe Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Makaron z klopsikami
Makaron z klopsikami to danie inspirowane włoską kuchnią, które znakomicie sprawdzi się na codzienny szybki obiad. Jest pyszne, a w dodatku nie wymaga zbyt dużo pracy. Smak klopsików wołowych urozmaicisz dodatkiem serów – łagodnej mozzarelli oraz wyrazistego parmezanu. Na początek wyrób mielone mięso wołowe, sery i posiekaną pietruszkę na gładką masę, a żeby lepiej się sklejała możesz dodać do niej odrobinę wody. Formuj nieduże kulki, najlepiej średniej wielkości i smaż na rozgrzanym oleju – najpierw na dużym ogniu, a następnie, kiedy już podsmażą się z zewnątrz, zmniejsz płomień. Dzięki temu zabiegowi pozostaną w środku soczyste. W rondelku przygotuj sos na bazie pomidorów i przypraw, dodaj do niego klopsiki wołowe i gotuj razem przez chwilę, by mięso przeniknęło smakiem warzyw. Na koniec połącz mięso oraz sos z ugotowanym makaronem penne albo spaghetti. Makaron z klopsikami podawaj udekorowany listkami świeżej bazylii lub oregano i posypany drobno startym parmezanem. Życzymy smacznego.