
Składniki
2 sztuki
2 łyżki
2 łyżki
200 gramów
500 gramów
0.5 łyżki
1 opakowanie
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
mieso mielone podsmarzamy na patelni z drobno pokrojona cebula.Pod koniec przyprawiamy,sol,piepsz czarny i czerwony,kostka knorr.
Krok 2
Makarony gotujemy w solonej wodzie okolo 8 minut.Gdy juz troszke wyrosna i nieduzo zmiekna odlac wode.Przplokac zimna woda.
Krok 3
Kazda muszle napelniamy miesnym farszem.Na blache lub forme wylac puszke pomidorow i z gory ukladac napelnione muszle,jedna obok drugiej.
Krok 4
przecier pomidorowy wymieszac z odrobina wody.Na ulozone muszle potrzec zolty ser a z gory lyzka polac sos pomidorowy,mozna tak aby popadal w muszle(do srodka).Z gory posypac posiekana pietruszka i estragonem.
Krok 5
Danie zapiekac w piekarniku,na srednim ogniu.Okolo 20minut.Smacznego

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej