muszle faszerowane

Autor: marzena

ratingratingratingratingrating

2

10 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

500 gramów

2 sztuki

1 opakowanie

2 łyżki

200 gramów

2 łyżki

0.5 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

mieso mielone podsmarzamy na patelni z drobno pokrojona cebula.Pod koniec przyprawiamy,sol,piepsz czarny i czerwony,kostka knorr.

Krok 2

Makarony gotujemy w solonej wodzie okolo 8 minut.Gdy juz troszke wyrosna i nieduzo zmiekna odlac wode.Przplokac zimna woda.

Krok 3

Kazda muszle napelniamy miesnym farszem.Na blache lub forme wylac puszke pomidorow i z gory ukladac napelnione muszle,jedna obok drugiej.

Krok 4

przecier pomidorowy wymieszac z odrobina wody.Na ulozone muszle potrzec zolty ser a z gory lyzka polac sos pomidorowy,mozna tak aby popadal w muszle(do srodka).Z gory posypac posiekana pietruszka i estragonem.

Krok 5

Danie zapiekac w piekarniku,na srednim ogniu.Okolo 20minut.Smacznego

marzena

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • muszle faszerowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • muszle faszerowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • muszle faszerowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • muszle faszerowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • muszle faszerowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • muszle faszerowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • muszle faszerowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej