muszle faszerowane przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

muszle faszerowane

Autor: marzena

ratingratingratingratingrating

2

10 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżki

2 łyżki

200 gramów

500 gramów

0.5 łyżki

1 opakowanie

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

mieso mielone podsmarzamy na patelni z drobno pokrojona cebula.Pod koniec przyprawiamy,sol,piepsz czarny i czerwony,kostka knorr.

Krok 2

Makarony gotujemy w solonej wodzie okolo 8 minut.Gdy juz troszke wyrosna i nieduzo zmiekna odlac wode.Przplokac zimna woda.

Krok 3

Kazda muszle napelniamy miesnym farszem.Na blache lub forme wylac puszke pomidorow i z gory ukladac napelnione muszle,jedna obok drugiej.

Krok 4

przecier pomidorowy wymieszac z odrobina wody.Na ulozone muszle potrzec zolty ser a z gory lyzka polac sos pomidorowy,mozna tak aby popadal w muszle(do srodka).Z gory posypac posiekana pietruszka i estragonem.

Krok 5

Danie zapiekac w piekarniku,na srednim ogniu.Okolo 20minut.Smacznego

marzena

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • muszle faszerowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • muszle faszerowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • muszle faszerowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • muszle faszerowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • muszle faszerowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • muszle faszerowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • muszle faszerowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • muszle faszerowane - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej