muszle faszerowane przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

muszle faszerowane

Autor: marzena

ratingratingratingratingrating

2

10 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

500 gramów

2 sztuki

1 opakowanie

2 łyżki

200 gramów

2 łyżki

0.5 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

mieso mielone podsmarzamy na patelni z drobno pokrojona cebula.Pod koniec przyprawiamy,sol,piepsz czarny i czerwony,kostka knorr.

Krok 2

Makarony gotujemy w solonej wodzie okolo 8 minut.Gdy juz troszke wyrosna i nieduzo zmiekna odlac wode.Przplokac zimna woda.

Krok 3

Kazda muszle napelniamy miesnym farszem.Na blache lub forme wylac puszke pomidorow i z gory ukladac napelnione muszle,jedna obok drugiej.

Krok 4

przecier pomidorowy wymieszac z odrobina wody.Na ulozone muszle potrzec zolty ser a z gory lyzka polac sos pomidorowy,mozna tak aby popadal w muszle(do srodka).Z gory posypac posiekana pietruszka i estragonem.

Krok 5

Danie zapiekac w piekarniku,na srednim ogniu.Okolo 20minut.Smacznego

marzena

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • muszle faszerowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • muszle faszerowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • muszle faszerowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • muszle faszerowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • muszle faszerowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • muszle faszerowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • muszle faszerowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • muszle faszerowane - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej