
Składniki
400 gramów
1 opakowanie
200 gramów
100 gramów
1 sztuka
100 mililitrów
50 gramów
3 łyżki
150 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę pokrój w drobną kostkę i przesmaż na rozgrzanej oliwie. Dodaj mięso i smaż do momentu, gdy będzie zrumienione.
Krok 4
Całość zalej przygotowanym Fixem, posyp startym serem i wstaw naczynie do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 25 minut. Zapiekankę podawaj na ciepło.
Krok 3
Makaron wymieszaj z przesmażonym mięsem oraz dynią, a następnie przełóż do naczynia żaroodpornego.
Krok 2
Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z wodą i śmietaną. Dynię pokrój w kostkę.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Spaghetti Carbonara Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zapiekanka makaronowa z dynią
W sezonie jesiennym i zimowym warto przygotowywać dania, których głównym składnikiem jest dynia. Dzięki jej zamarynowaniu możesz jednak korzystać z niej przez cały rok. Z wersji konserwowej tego warzywa przyrządzisz np. smaczną zapiekankę makaronową z tego przepisu. W liście składników rekomendowany jest do niej ugotowany makaron kolanka, świetnie sprawdzi się jednak inny jego rodzaj, np. rurki czy świderki. Jeśli gotujesz to danie na wyjątkową okazję, wybierz makaron koloryzowany naturalnymi barwnikami. Na początek pokrój cebulę w kostkę i podsmażaj przez krótki czas na rozgrzanej na patelni oliwie. Dodaj do niej mielone mięso wieprzowe i smaż do momentu, w którym stanie się zarumienione. Tak przygotowane składniki – wraz z pokrojoną w kostkę dynią – przełóż do naczynia żaroodpornego. Aby zapobiec przywieraniu składników do ścian naczynia, możesz je wcześniej nasmarować cienką warstwą tłuszczu. Całość zalej sosem carbonara i posyp starym żółtym serem. Podawaj na ciepło, bezpośrednio po przyrządzeniu. Jako dodatek świetnie sprawdzi się prosta sałatka. Przyrządź smaczną zapiekankę przy pomocy naszego przepisu.