Mafijna zapiekanka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mafijna zapiekanka

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

200 gramów

null

300 gramów

2 sztuki

1 łyżka

150 gramów

200 gramów

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj w lekko osolonej wodzie i schłodź go.

Krok 2

Cebule posiekaj, szynkę i boczek pokrój w kostkę. Grzyby, umyj, osusz i pokrój na plastry.

Krok 3

Zeszklij na lekko rozgrzanym oleju cebulę, dodaj boczek i szynkę. Pod koniec smażenia wrzuć grzyby.

Krok 4

Wlej sos Spaghetti Bolognese Knorr i chwile pogotuj.

Krok 5

Naczynie żaroodporne posmaruj tłuszczem, wyłóż makaron, następnie farsz i starty ser żółty. Zapiekaj około pół godziny, aż całość będzie gorąca. Sosu warto trochę zostawić i polać nim zapiekankę już po wyjęciu z piekarnika.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mafijna zapiekanka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mafijna zapiekanka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mafijna zapiekanka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mafijna zapiekanka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mafijna zapiekanka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mafijna zapiekanka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mafijna zapiekanka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mafijna zapiekanka  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Bitki wieprzowe
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej