
Składniki
1 sztuka
200 gramów
null
300 gramów
2 sztuki
1 łyżka
150 gramów
200 gramów
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj w lekko osolonej wodzie i schłodź go.
Krok 2
Cebule posiekaj, szynkę i boczek pokrój w kostkę. Grzyby, umyj, osusz i pokrój na plastry.
Krok 3
Zeszklij na lekko rozgrzanym oleju cebulę, dodaj boczek i szynkę. Pod koniec smażenia wrzuć grzyby.
Krok 4
Wlej sos Spaghetti Bolognese Knorr i chwile pogotuj.
Krok 5
Naczynie żaroodporne posmaruj tłuszczem, wyłóż makaron, następnie farsz i starty ser żółty. Zapiekaj około pół godziny, aż całość będzie gorąca. Sosu warto trochę zostawić i polać nim zapiekankę już po wyjęciu z piekarnika.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos do Spaghetti Bolognese Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej