
Składniki
1 sztuka
200 gramów
null
300 gramów
2 sztuki
1 łyżka
150 gramów
200 gramów
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj w lekko osolonej wodzie i schłodź go.
Krok 2
Cebule posiekaj, szynkę i boczek pokrój w kostkę. Grzyby, umyj, osusz i pokrój na plastry.
Krok 3
Zeszklij na lekko rozgrzanym oleju cebulę, dodaj boczek i szynkę. Pod koniec smażenia wrzuć grzyby.
Krok 4
Wlej sos Spaghetti Bolognese Knorr i chwile pogotuj.
Krok 5
Naczynie żaroodporne posmaruj tłuszczem, wyłóż makaron, następnie farsz i starty ser żółty. Zapiekaj około pół godziny, aż całość będzie gorąca. Sosu warto trochę zostawić i polać nim zapiekankę już po wyjęciu z piekarnika.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos do Spaghetti Bolognese Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej


































