Mafijna zapiekanka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mafijna zapiekanka

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

200 gramów

null

300 gramów

2 sztuki

1 łyżka

150 gramów

200 gramów

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj w lekko osolonej wodzie i schłodź go.

Krok 2

Cebule posiekaj, szynkę i boczek pokrój w kostkę. Grzyby, umyj, osusz i pokrój na plastry.

Krok 3

Zeszklij na lekko rozgrzanym oleju cebulę, dodaj boczek i szynkę. Pod koniec smażenia wrzuć grzyby.

Krok 4

Wlej sos Spaghetti Bolognese Knorr i chwile pogotuj.

Krok 5

Naczynie żaroodporne posmaruj tłuszczem, wyłóż makaron, następnie farsz i starty ser żółty. Zapiekaj około pół godziny, aż całość będzie gorąca. Sosu warto trochę zostawić i polać nim zapiekankę już po wyjęciu z piekarnika.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mafijna zapiekanka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mafijna zapiekanka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mafijna zapiekanka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mafijna zapiekanka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mafijna zapiekanka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mafijna zapiekanka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mafijna zapiekanka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mafijna zapiekanka  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej