Ziemniaki w greckim stylu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ziemniaki w greckim stylu

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

heart
311 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

76 osób wydrukowało

Pobierz pdf

230 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

16 sztuk

200 gramów

16 sztuk

1 łyżeczka

0.5 opakowania

3 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki dokładnie umyj. Następnie nożem natnij każdy przez środek, ale tak, aby pozostały w całości.

Ziemniaki w greckim stylu - Krok 1

Krok 2

W nacięcie każdego ziemniaka włóż pojedynczy liść laurowy.

Ziemniaki w greckim stylu - Krok 2

Krok 3

Tak przygotowane ziemniaki rozłóż w naczyniu żaroodpornym, skrop oliwą i posyp przyprawą z opakowania Fix Knorr.

Ziemniaki w greckim stylu - Krok 3

Krok 4

Ziemniaki piecz w temperaturze 180 st. C przez 35 minut.

Ziemniaki w greckim stylu - Krok 4

Krok 5

W tym czasie przygotuj sos. Pomidory posiekaj i połącz z oregano oraz dipem meksykańskim z opakowania Fix Knorr.

Ziemniaki w greckim stylu - Krok 5

Krok 6

Gotowy sos posyp pokruszonym serem feta i podawaj wraz z upieczonymi ziemniakami.

Ziemniaki w greckim stylu - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ziemniaki w greckim stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ziemniaki w greckim stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ziemniaki w greckim stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ziemniaki w greckim stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ziemniaki w greckim stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ziemniaki w greckim stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ziemniaki w greckim stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ziemniaki w greckim stylu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej