Ziemniaki w greckim stylu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ziemniaki w greckim stylu

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

252 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

67 osób wydrukowało

Pobierz pdf

208 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

16 sztuk

200 gramów

16 sztuk

1 łyżeczka

0.5 opakowania

3 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki dokładnie umyj. Następnie nożem natnij każdy przez środek, ale tak, aby pozostały w całości.

Ziemniaki w greckim stylu - Krok 1

Krok 2

W nacięcie każdego ziemniaka włóż pojedynczy liść laurowy.

Ziemniaki w greckim stylu - Krok 2

Krok 3

Tak przygotowane ziemniaki rozłóż w naczyniu żaroodpornym, skrop oliwą i posyp przyprawą z opakowania Fix Knorr.

Ziemniaki w greckim stylu - Krok 3

Krok 4

Ziemniaki piecz w temperaturze 180 st. C przez 35 minut.

Ziemniaki w greckim stylu - Krok 4

Krok 5

W tym czasie przygotuj sos. Pomidory posiekaj i połącz z oregano oraz dipem meksykańskim z opakowania Fix Knorr.

Ziemniaki w greckim stylu - Krok 5

Krok 6

Gotowy sos posyp pokruszonym serem feta i podawaj wraz z upieczonymi ziemniakami.

Ziemniaki w greckim stylu - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ziemniaki w greckim stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ziemniaki w greckim stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ziemniaki w greckim stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ziemniaki w greckim stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ziemniaki w greckim stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ziemniaki w greckim stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ziemniaki w greckim stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ziemniaki w greckim stylu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Bulgur z warzywami
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej