
Składniki
16 sztuk
200 gramów
16 sztuk
1 łyżeczka
0.5 opakowania
3 łyżki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki dokładnie umyj. Następnie nożem natnij każdy przez środek, ale tak, aby pozostały w całości.

Krok 2
W nacięcie każdego ziemniaka włóż pojedynczy liść laurowy.

Krok 3
Tak przygotowane ziemniaki rozłóż w naczyniu żaroodpornym, skrop oliwą i posyp przyprawą z opakowania Fix Knorr.

Krok 4
Ziemniaki piecz w temperaturze 180 st. C przez 35 minut.

Krok 5
W tym czasie przygotuj sos. Pomidory posiekaj i połącz z oregano oraz dipem meksykańskim z opakowania Fix Knorr.

Krok 6
Gotowy sos posyp pokruszonym serem feta i podawaj wraz z upieczonymi ziemniakami.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Domowe frytki z dipem meksykańskim Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej