
Składniki
16 sztuk
200 gramów
16 sztuk
1 łyżeczka
0.5 opakowania
3 łyżki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki dokładnie umyj. Następnie nożem natnij każdy przez środek, ale tak, aby pozostały w całości.

Krok 2
W nacięcie każdego ziemniaka włóż pojedynczy liść laurowy.

Krok 3
Tak przygotowane ziemniaki rozłóż w naczyniu żaroodpornym, skrop oliwą i posyp przyprawą z opakowania Fix Knorr.

Krok 4
Ziemniaki piecz w temperaturze 180 st. C przez 35 minut.

Krok 5
W tym czasie przygotuj sos. Pomidory posiekaj i połącz z oregano oraz dipem meksykańskim z opakowania Fix Knorr.

Krok 6
Gotowy sos posyp pokruszonym serem feta i podawaj wraz z upieczonymi ziemniakami.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Domowe frytki z dipem meksykańskim Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej