Ziemniaki w greckim stylu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ziemniaki w greckim stylu

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

307 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

71 osób wydrukowało

Pobierz pdf

227 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

16 sztuk

200 gramów

16 sztuk

1 łyżeczka

0.5 opakowania

3 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki dokładnie umyj. Następnie nożem natnij każdy przez środek, ale tak, aby pozostały w całości.

Ziemniaki w greckim stylu - Krok 1

Krok 2

W nacięcie każdego ziemniaka włóż pojedynczy liść laurowy.

Ziemniaki w greckim stylu - Krok 2

Krok 3

Tak przygotowane ziemniaki rozłóż w naczyniu żaroodpornym, skrop oliwą i posyp przyprawą z opakowania Fix Knorr.

Ziemniaki w greckim stylu - Krok 3

Krok 4

Ziemniaki piecz w temperaturze 180 st. C przez 35 minut.

Ziemniaki w greckim stylu - Krok 4

Krok 5

W tym czasie przygotuj sos. Pomidory posiekaj i połącz z oregano oraz dipem meksykańskim z opakowania Fix Knorr.

Ziemniaki w greckim stylu - Krok 5

Krok 6

Gotowy sos posyp pokruszonym serem feta i podawaj wraz z upieczonymi ziemniakami.

Ziemniaki w greckim stylu - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ziemniaki w greckim stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ziemniaki w greckim stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ziemniaki w greckim stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ziemniaki w greckim stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ziemniaki w greckim stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ziemniaki w greckim stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ziemniaki w greckim stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ziemniaki w greckim stylu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej