Kurczak po indyjsku

Autor: garlic garlic

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

3 łyżki

3 sztuki

1 sztuka

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w dużą kostkę i posyp przyprawą Knorr.

Krok 3

Dołóż skrojoną w kostkę paprykę, cukinię skrojoną w plasterki i posyp curry. Ponownie wymieszaj.

Krok 4

Pokrop wszystko ketchupem oraz majonezem.

Krok 5

Przykryj naczynie i piecz przez 30 minut w temperaturze 180 stopni. Podawaj samodzielnie lub z ryżem.

Krok 2

Następnie przełóż do żaroodpornego naczynia.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej