
Składniki
1 sztuka
3 sztuki
1 sztuka
2 łyżki
1 sztuka
3 łyżki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój w dużą kostkę i posyp przyprawą Knorr.
Krok 3
Dołóż skrojoną w kostkę paprykę, cukinię skrojoną w plasterki i posyp curry. Ponownie wymieszaj.
Krok 4
Pokrop wszystko ketchupem oraz majonezem.
Krok 5
Przykryj naczynie i piecz przez 30 minut w temperaturze 180 stopni. Podawaj samodzielnie lub z ryżem.
Krok 2
Następnie przełóż do żaroodpornego naczynia.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej