Soczysty kurczak z ryżowym ratatouille przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Soczysty kurczak z ryżowym ratatouille

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

13

heart
366 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

122 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

212 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

1 opakowanie

0.5 szklanki

300 gramów

5 plastrów

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

5 łyżek

0.5 pęczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyte i osuszone pałki włóż do rękawa do pieczenia i posyp Fixem Knorr.

Krok 2

Woreczek zepnij spinką. Całość dobrze wymieszaj, potrząsając nim. Następnie wstaw woreczek do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 50 minut.

Krok 3

Boczek oraz wszystkie warzywa pokrój w kostkę ok. 1,5x1,5 cm, a następnie przesmaż na rozgrzanej oliwie.

Krok 4

Dodaj ryż. Następnie wlej bulion, dodaj ketchup i zagotuj. Pod koniec dodaj pokrojoną kolendrę i dopraw do smaku.

Krok 5

Gdy mięso będzie już gotowe, ryż wyłóż na półmisek. Na wierzchu ułóż pałki kurczaka. Gotowe danie podawaj z chrupiącą sałatą.

1

Opinie o przepisie

  • klaole ole

    klaole ole , 10.02.2020

    bardzo smaczne

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Soczysty kurczak z ryżowym ratatouille - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Soczysty kurczak z ryżowym ratatouille - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Soczysty kurczak z ryżowym ratatouille - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Soczysty kurczak z ryżowym ratatouille - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Soczysty kurczak z ryżowym ratatouille - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Soczysty kurczak z ryżowym ratatouille - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Soczysty kurczak z ryżowym ratatouille - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Soczysty kurczak z ryżowym ratatouille - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej