Soczysty kurczak z ryżowym ratatouille przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Soczysty kurczak z ryżowym ratatouille

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

12

306 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

106 osób wydrukowało

Pobierz pdf

187 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

1 opakowanie

0.5 szklanki

300 gramów

5 plastrów

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

5 łyżek

0.5 pęczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyte i osuszone pałki włóż do rękawa do pieczenia i posyp Fixem Knorr.

Krok 2

Woreczek zepnij spinką. Całość dobrze wymieszaj, potrząsając nim. Następnie wstaw woreczek do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 50 minut.

Krok 3

Boczek oraz wszystkie warzywa pokrój w kostkę ok. 1,5x1,5 cm, a następnie przesmaż na rozgrzanej oliwie.

Krok 4

Dodaj ryż. Następnie wlej bulion, dodaj ketchup i zagotuj. Pod koniec dodaj pokrojoną kolendrę i dopraw do smaku.

Krok 5

Gdy mięso będzie już gotowe, ryż wyłóż na półmisek. Na wierzchu ułóż pałki kurczaka. Gotowe danie podawaj z chrupiącą sałatą.

1

Opinie o przepisie

  • klaole ole

    klaole ole , 10.02.2020

    bardzo smaczne

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Soczysty kurczak z ryżowym ratatouille - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Soczysty kurczak z ryżowym ratatouille - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Soczysty kurczak z ryżowym ratatouille - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Soczysty kurczak z ryżowym ratatouille - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Soczysty kurczak z ryżowym ratatouille - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Soczysty kurczak z ryżowym ratatouille - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Soczysty kurczak z ryżowym ratatouille - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Soczysty kurczak z ryżowym ratatouille - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Soczysty kurczak z patelni
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej