Soczysty kurczak z ryżowym ratatouille
łatwe
211 osób zapisało

Składniki
8 sztuk
1 opakowanie
0.5 szklanki
300 gramów
5 plastrów
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
2 łyżki
5 łyżek
0.5 pęczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyte i osuszone pałki włóż do rękawa do pieczenia i posyp Fixem Knorr.
Krok 2
Woreczek zepnij spinką. Całość dobrze wymieszaj, potrząsając nim. Następnie wstaw woreczek do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 50 minut.
Krok 3
Boczek oraz wszystkie warzywa pokrój w kostkę ok. 1,5x1,5 cm, a następnie przesmaż na rozgrzanej oliwie.
Krok 4
Dodaj ryż. Następnie wlej bulion, dodaj ketchup i zagotuj. Pod koniec dodaj pokrojoną kolendrę i dopraw do smaku.
Krok 5
Gdy mięso będzie już gotowe, ryż wyłóż na półmisek. Na wierzchu ułóż pałki kurczaka. Gotowe danie podawaj z chrupiącą sałatą.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej