Soczysty kurczak z ryżowym ratatouille przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Soczysty kurczak z ryżowym ratatouille

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

12

336 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

109 osób wydrukowało

Pobierz pdf

197 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

1 opakowanie

0.5 szklanki

300 gramów

5 plastrów

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

5 łyżek

0.5 pęczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyte i osuszone pałki włóż do rękawa do pieczenia i posyp Fixem Knorr.

Krok 2

Woreczek zepnij spinką. Całość dobrze wymieszaj, potrząsając nim. Następnie wstaw woreczek do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 50 minut.

Krok 3

Boczek oraz wszystkie warzywa pokrój w kostkę ok. 1,5x1,5 cm, a następnie przesmaż na rozgrzanej oliwie.

Krok 4

Dodaj ryż. Następnie wlej bulion, dodaj ketchup i zagotuj. Pod koniec dodaj pokrojoną kolendrę i dopraw do smaku.

Krok 5

Gdy mięso będzie już gotowe, ryż wyłóż na półmisek. Na wierzchu ułóż pałki kurczaka. Gotowe danie podawaj z chrupiącą sałatą.

1

Opinie o przepisie

  • klaole ole

    klaole ole , 10.02.2020

    bardzo smaczne

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Soczysty kurczak z ryżowym ratatouille - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Soczysty kurczak z ryżowym ratatouille - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Soczysty kurczak z ryżowym ratatouille - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Soczysty kurczak z ryżowym ratatouille - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Soczysty kurczak z ryżowym ratatouille - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Soczysty kurczak z ryżowym ratatouille - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Soczysty kurczak z ryżowym ratatouille - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Soczysty kurczak z ryżowym ratatouille - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej