
Składniki
1 łyżka
1 sztuka
1 łyżeczka
null
1 łyżka
1 sztuka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę posiekaj.
Krok 2
Białą część pora drobno posiekaj.
Krok 3
Dodaj cebulę, kminek, paprykę, sól, masło i rozetrzyj wszystko na gładką masę.
Krok 4
Kurczaka umyj, natrzyj solą, nadziel na rożen i upiecz w temperaturze 200 stopni przez 70 minut
Krok 5
W trakcie pieczenia smaruj przygotowaną pastą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej