
Składniki
1 łyżka
1 sztuka
1 łyżeczka
null
1 łyżka
1 sztuka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę posiekaj.
Krok 2
Białą część pora drobno posiekaj.
Krok 3
Dodaj cebulę, kminek, paprykę, sól, masło i rozetrzyj wszystko na gładką masę.
Krok 4
Kurczaka umyj, natrzyj solą, nadziel na rożen i upiecz w temperaturze 200 stopni przez 70 minut
Krok 5
W trakcie pieczenia smaruj przygotowaną pastą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

trudne
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej