Kurczak po indyjsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak po indyjsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

69

heart
2055 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

968 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1609 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

3 łyżki

0.5 łyżki

200 gramów

600 mililitrów

1 sztuka

2 sztuki

0.5 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Pierś z kurczaka pokrój na trzy kawałki i zamarynuj w przyprawie Knorr.

Kurczak po indyjsku  - Krok 1

Krok 2

Cebulę i paprykę pokrój w dużą kostkę. Imbir i czosnek posiekaj.

Kurczak po indyjsku  - Krok 2

Krok 3

W dużym rondlu podsmaż cebulę, imbir i czosnek. Po chwili dodaj mięso i paprykę.

Kurczak po indyjsku  - Krok 3

Krok 4

Kiedy wszystko się zarumieni, wsyp kuskus.

Kurczak po indyjsku  - Krok 4

Krok 5

Całość zalej bulionem, zagotuj, przykryj i odstaw na 5 minut. Dla wzbogacenia smaku możesz dodać świeżą natkę kolendry lub miętę.

Kurczak po indyjsku  - Krok 5
4

Opinie o przepisie

  • Czas

    Czas , 14.07.2024

    jaki bulion?

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)
  • BLAUE KOTEK

    BLAUE KOTEK , 09.01.2020

    Smakowało

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Paulina Zajac

    Paulina Zajac , 17.02.2016

    Ciekawe, i najważniejsze, ze córka polubiła kuskus :)

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak po indyjsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak po indyjsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak po indyjsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak po indyjsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak po indyjsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak po indyjsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak po indyjsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak po indyjsku  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kurczak po indyjsku Kurczak po indyjsku

Idealne danie dla zapracowanych, którzy nie mają czasu na skomplikowane, czasochłonne potrawy. Pachnący kurczak po indyjsku właściwie gotuje się sam. Soczyste kawałki piersi z kurczaka w mieszance aromatycznych przypraw z dodatkiem puszystej kaszy kuskus to danie jednogarnkowe, które zrobisz w pół godziny. Kluczem do indyjskiego charakteru potrawy jest odpowiednia mieszanka przypraw. Korzeń świeżego imbiru łączy się tu z kuminem i kolendrą, tworząc kompozycję idealną. W czasie duszenia potrawy możesz dodać także parę listków mięty – ciekawy posmak masz wówczas gwarantowany. Obok kurczaka, kaszy kuskus i przypraw, w tym daniu swoje miejsce ma także cebula i czerwona papryka. Duś je razem z kawałkami piersi. Przed rozpoczęciem gotowania pamiętaj o zamarynowaniu mięsa – będzie jeszcze bardziej aromatyczne.